Gata dedica un parc a l’alcalde que va impedir que hi haguera morts durant la Guerra Civil

Gata dedica un parc a l’alcalde que va impedir que hi haguera morts durant la Guerra Civil
  05/06/2018

Gata reconeixerà la figura de Josep Ferrandis, qui fou alcalde a l’inici de la Guerra Civil espanyola, amb un homenatge públic i posant el seu nom al parc situat a la marge dreta del Riu Gorgos, a la prolongació del Carrer Sant Josep. La proposta de retre aquest homenatge va ser aprovada per unanimitat en el ple passat, arran la moció que va presentar el grup municipal socialista.

La moció exalta els mèrits de Ferrandis, que va ser alcalde de Gata -des de març de 1936 fins al 2 de gener de 1937 quan es va exiliar a França on va morir- durant un període convuls, “quan estaven matant molta gent arreu dels pobles de la comarca, i amb valentia i arriscant la seua vida front als intents de determinades persones mai no va deixar que cap persona entrara a Gata a matar a cap veí del poble”.

Per aquest motiu es dóna la singularitat que Gata és l'únic poble de la comarca on no mataren a cap persona durant la Guerra Civil, i “aquest mèrit el deguem a l’alcalde Ferrandis i als alcaldes Francisco Bolufer i Antonio Soler que el varen succeir en el període de guerra”, i que també tindran el seu merescut homenatge.

Subscriu-te!