Canfali Marina Alta

Guerra a les colilles!

¡Guerra a las colillas!
  14/10/2019

L'activista Jeane Feitosa i el moviment Cultura Sostenible Dénia impulsen iniciatives perquè les restes de cigarrets no acaben contaminant el sòl

LLUÍS PONS

Una de les icones de l'incivisme urbà més clàssic que a un li ve al cap és el descarat abocament del cendrer del cotxe ple de colilles des de la finestreta o la part inferior de la porta del vehicle directament a terra. Una escena afortunadament cada vegada menys comú, encara que molt més transcendent i preocupant és la quantitat de residus i restes de cigarrets que encara hui acaben a terra que trepitgem, i als quals concedim certa naturalitat, com si realment formessin part del disseny de la calçada . Només cal baixar la vista en qualsevol carrer o escenari ocupat per humans i donar un cop conscient mirada per adonar-seu impacte.

Aquesta inquietud és la que ha animat a activistes com Jeane Feitosa, una brasilera establerta a Dénia des de fa un parell de dècades, sensible a l'ecologisme i el bé comú, a impulsar iniciatives per acabar amb aquests abocaments que, a més assegura, resulten altament contaminants i tòxics no només per al sòl que trepitgem, sinó especialment per al subsòl.

Cercar notícies
Agenda