José Antonio Martínez guanya el Certamen de Poesia Satírica de Pego amb Sonatines d’aci i d’allà

José Antonio Martínez guanya el Certamen de Poesia Satírica de Pego amb Sonatines d’aci i d’allà
  10/12/2018

 

L’obra Sonatines d’ací i d’allà de l’escriptor de Tavernes de la Valldigna, José Antonio Martínez, ha estat elegida guanyadora del I Certamen de Poesia Satírica de Pego, convocat per la Regidoria de Cultura.

       Segons han informat des d’aquesta, el jurat integrat per Salvador Bolufer Femenia, Alba Fluixà Pelufo, Jesús Pérez Llorca i Joan Miquel Almela ha fet valdre la composició de Martínez davant de les altre vint-i-huit presentades per constituir “un original ben estructurat, ben rimat i amb gràcia que combina poemes costumistes amb altres de sàtira punyent i actual que pot arribar a un ampli espectre”.

       No obstant, han advertit de la qualitat observada en la resta on destaca la varietat estilística i temàtica.

       Per la seua banda, l’autor ha incidit en que els estudis realitzats per a la configuració de la peça guardonada l’han portat a observar que hi ha un buit en el tractament dels sonats d’arreu del món, especialment pel que fa a la idiosincràsia d’aquests personatges i a la seua manera d’actuar. “És aquest buit el que va fer pensar a l’autor que els sonats i les sonades mereixien el tractament literari que els ha sigut negat en altres gèneres”, ha manifestat per a definir l’obra com “un llibre dedicat als que, de manera conscient o inconscient, fan de la bogeria un mitjà de vida tant ací, als dominis valencians, com allà, fora de les nostres fronteres lingüístiques”.

       El lliurament del premi està previst per al proper divendres a les 20 hores al saló de plenaris de l’Ajuntament en un acte que estarà amenitzat per les cançons de Jaume Ginestar.  

Subscriu-te!