Joventut promou un taller de dones científiques a Pego

Juventud promueve un taller de mujeres científicas en Pego
  25/11/2020

Una trentena d’alumnes de sisè de primària han participat en el primer Taller de Dones Científiques promogut per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Pego  amb l’objectiu d’apropar la ciència als joves i trencar els tradicionals estereotips de gènere.

L’activitat, coordinada des de l’Info Jove, ha comptat amb la presència de la biòloga Elena Aller, actualment integrada en la Unitat de Genètica de l’Hospital Universitari la Fe de València., l’enginyera tècnica agrícola, Almudena García, vinculada al multinacional Forest People’s Programme, i la  jove María Ortí que amb sols 23 anys ja ha rebut reconeixements al seu treball com el Premi Càtedra Palmeral d’Elx. 

Les tres han col·laborat en aquesta iniciativa per a visibilitzar a les dones científiques i tecnòlogues històriques i actuals posant en valor el seu treball i construint nous referents. En això han motivat el relleu generacional destacant el gran futur professional que envolta la ciència i que han revisat la falsa creença de que hi ha igualtat en aquests àmbits professionals.

Al llarg d’aquest taller, la joventut ha tingut l’oportunitat d’aprofundir en el coneixement de científiques del passat com Hipatia, Marie Curie o Rosalind Franklin mitjançant un curtmetratge teatral i un còmic elaborats a la Universitat de Sevilla. 

 

Subscriu-te!