L'APP Projecte Posidònia ajudarà els usuaris nàutics a fondejar de manera responsable 

La APP Projecte Posidònia ayudará a los usuarios náuticos a fondear de manera responsable 
  03/08/2022

La Fundació Oceanogràfic ha presentat una aplicació mòbil, que informarà els usuaris nàutics de la presència de prades de posidònia en el litoral de la Marina Alta. L'objectiu és que les embarcacions fondegen de manera responsable, evitant danys en aquesta planta marina, cada vegada més amenaçada.

L'aplicació, que és gratuïta, presenta un mapatge detalladament de les prades de Posidònia oceanica que són presents en els fons marins de Dénia, Xàbia, El Poble Nou de Benitaxell, Teulada Moraira, Benissa i Calp. L'eina funciona amb tecnologia de geolocalització, per la qual cosa quan una embarcació es trobe en una àrea amb presència de prades de posidònia, l'usuari rebrà una notificació en el seu telèfon mòbil alertant de la prohibició de fondejar.

La presentació de l'APP Projecte Posidònia es va realitzar el dimecres en el Club Nàutic de Xàbia, amb l'assistència del president de la Generalitat, Ximo Puig, i representants dels ajuntaments, clubs nàutics, marines i entitats que participen en el projecte.

L'aplicació detecta els diferents tipus de fons marins en una extensió superior a 50 km i 9.500 hectàrees, que es corresponen, al seu torn, amb una de les zones amb major activitat nàutica i recreativa de la Comunitat Valenciana. Per a això, l'APP combina diferents tecnologies aplicades al cartografiat, que s'ha realitzat mitjançant un sónar d'agranat lateral i prospecció videogràfica. Una eina de precisió que proporciona imatges digitals de les diferents tipologies de fons marí per a identificar la ubicació exacta de les prades de Posidònia oceanica. 

Ximo Puig va afirmar que totes les persones tenen dret a gaudir de la mar però també el deure de cuidar d'ell, per la qual cosa va animar a fer ús d'aquesta nova aplicació. 

<<< Tornar a la portada