La commemoració del 8 de març a Pedreguer resalta que el masclisme també és pandèmia

La commemoració del 8 de març a Pedreguer resalta que el masclisme també és pandèmia
  03/03/2021

 

El masclisme també és pandèmia, és precisament el lema del programa commemoratiu que ha preparat l’Ajuntament de Pedreguer amb motiu del 8 de març 2021, dia internacional de les dones. La Comissió d'Igualtat i la Regidoria d'Igualtat, Diversitats i Polítiques Inclusives, conjuntament amb les d'Educació i Joventut, han preparat un mes amb activitats que posen el focus en la visibilització de les dones, les cures i la necessitat de seguir treballant cap a la igualtat des del feminisme.

            I és que la crisi provocada pel virus també ha posat al descobert moltes de les denúncies que el moviment feminista portava reivindicant, posar les cures en el centre de la societat i la violència de gènere.

            El programa que s’ha elaborat s’adapta a les circumstàncies sanitàries, per tal de garantir la seguretat i alhora reivindicar que el masclisme segueix sent pandèmia. Així, la Comissió d'Igualtat i l'Ajuntament han preparat 200 llençols amb missatges feministes que es repartiran pels carrers per tal de substituir la manifestació ciutadana.

CONCURS I MÚSICA A TRAVÉS D’INTERNET

 

            Per altre costat, des de la Regidoria de Joventut s'ha organitzat un concurs en línia de visibilització i reconeixement de dones referents de Pedreguer i de tot el món que durarà fins al 8 de març i compta amb la col·laboració de Creama i l'ACEP.

            El mateix dia 8 de març, la Comissió d'Igualtat publicarà un vídeo conjunt amb el manifest i per a les 17 de la vesprada el Conservatori i Escola Municipal de Música ha preparat una audició virtual on participen totes les alumnes i es podrà vorer des del Facebook del conservatori i de l’Ajuntament.

RECITAL EN DIRECTE DE PAULA ROMERO

            El 21 de març es celebrarà un recital anomenat Les 1001...dones de Carmen Paula Romero, com a soprano, i Beatriz Miralles, al piano. El recital se celebrarà a la Casa Municipal de Cultura i l'entrada té un preu de 3 euros. Per altra banda, a partir del 22 de març i fins a l'11 d'abril es podrà visitar a la Casa de la Cultura l'exposició dels Microrelats i il·lustracions per la igualtat i la diversitat IES Pedreguer, realitzades per l'alumnat en els dos anteriors edicions.

            Per últim, aquest mes de març es presenta el premi d'investigació amb perspectiva de gènere Bruixes, beates i dones amb gràcia. El paper de les dones en la medicina popular al municipi de Pedreguer, d'Irene Martín de Vidales i Ortiz. La presentació serà virtual i es retransmetrà en directe des del facebook de l'Ajuntament i la Comissió d'Igualtat.

Subscriu-te!