Canfali Marina Alta

La costa de Dénia requiere medidas urgentes ante futuros temporales

La costa de Dénia requiere medidas urgentes ante futuros temporales
  09/03/2020

La Mesa Portuària Consultiva del Port de Dénia reclama un tractament d'obra d'emergència a tots els dics

La costa de Dénia requereix mesures de prevenció urgents davant futurs temporals, com la borrasca Gloria que va patir les nostres costes fa un mes. Albert *Morell, gerent de Varadero Port Dénia, ha explicat que “la tempesta ha demostrat que l'altura mitjana dels nostres molls és insuficient per a contindre la força de la mar”.

La Mesa Portuària del Port de Dénia, òrgan consultiu que presideix Gabriel Martínez, té entre les seues funcions la de vigilar que la costa de Dénia es mantinga en òptimes condicions. En aquest sentit, Martínez, assenyala que “el nostre pantalans i molls estan a 1,5 metres sobre el nivell de la mar, i l'aigua va arribar a pujar 10 centímetres per damunt de les nostres instal·lacions”.

Albert Morell detalla dos tipus de danys a tractar, d'una banda, el de les defenses exteriors com les esculleres que han patit danys i ja estan sent reparats. I, per un altre, solucionar el problema interior que demostra que l'altura actual dels molls no és suficient.

Els danys en els dics i esculleres, davant la falta de pressupostos, recalca Gabriel Martínez, han de tindre “un tractament d'obra d'emergència tant la reparació com l'enfortiment de les defenses del nostre port”.

El Port Esportiu i Turístic Marina de Dénia va realitzar en el seu moment un mur de contenció per damunt de l'escullera. Un mur que en aquesta ocasió ha protegit les instal·lacions. “Si haguera fallat en aquest temporal, les edificacions de Marina de Dénia no existirien”, diu Gabriel Martínez.

La Mesa Portuària ha posat en relleu la necessitat de començar la realització d'estudis per a millorar els dos espigons que guarden la bocana. Es tracta de crear un abric per a evitar que l'onatge entre en el port.

A més, Albert Morell, posa l'accent que “ens estem jugant el prestigi del nostre port, perquè ha de demostrar que és segur”. Dénia, com a port natural, tradicionalment ja tenia una zona d'abric semblant a això d'ara i davant situacions de risc és necessari millorar-la, i buscar una protecció addicional que minimitze els danys.

La qualitat de l'aigua del port

El port de Dénia ha guanyat en qualitat, prestigi, i reputació, la qual cosa fet possible que, actualment, albergue una flota de 2.000 embarcacions esportives. Això genera una activitat molt important tant per a la ciutat de com per a tota la comarca.

 

Cercar notícies
Agenda