La directora i professora de música Merche Femenía farà este divendres el pregó de les Festes de Juliol de Pedreguer

La directora y profesora de música Merche Femenía hará este viernes el pregón de las Fiestas de Julio de Pedreguer
  10/07/2019

La pedreguera Merche Femenía, directora i professora de música, serà l’encarregada este divendres de fer el pregó des del balcó de l’Ajuntament que marca l’inici de les Festes de Juliol de Pedreguer. Per davant restaran deu intenses jornades repletes d’actes festius que faran disfrutar a tothom. 

La pregonera es va iniciar en la música amb només set anys. Desprès l’etapa inicial va continuar els estudis en el Conservatori Superior de Música d’Alacant, i amb només 18 anys ja donava classes de música al poble. Un any desprès va fundar la Banda de l’Escola que, a hores d’ara, encara continua fent música sense parar i oferint grans espectacles. 

Ha desenrotllat la seua professió com a formadora en molts municipis de la comarca i més enllà, però mai he deixat de treballar al seu poble. El seu nomenament per a fer de pregonera suposa un reconeixement a tota una trajectòria musical que l’ha dut en els últims anys a dirigir la banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, en 2016. També ha format part del jurat internacional al 42 Concurso Nacional de Bandas Musicales celebrat a Paipa (Colòmbia) i en altres concursos nacionals.

L’any passat va ser seleccionada per a dirigir la Banda de Dones de la Federació de Societats Musicals, amb un projecte que va rescatar obres de les primeres dones valencianes que van escriure música per a banda. Un gran treball d’investigació en el món de la dona i de la música, que em va portar a fer una ponència en el segon Congrés Música a la Llum a València.

Una professional que s’ha forjat una trajectòria dins d’un món en el que fins no fa molt -encara ella ho va conéixer quan estudiava-, no era gens habitual vore dones. 

A més de música, la seua altra passió és el seu poble. “He nascut a Pedreguer, he estudiat a Pedreguer, tinc la faena i la família a Pedreguer i visc a Pedreguer”, assenyala orgullosa que exercir de pedreguera, i per suposat també de poder fer el pregó a les Festes de Juliol.

Els actes previstos per aquest divendres 12 de juliol, primera jornada de festes, és el següent:

  • A les 13 h.: Anunci de l’inici de les festes en honor a Sant Bonaventura amb el tradicional volteig general de campanes i cercavila amb dolçaina i tabalet.
  • A les 24 h.: La comissió de festes i la quintà 2019 l’Anredrà, acompanyats per Batuka Katuba, acudiran a l’Ajuntament on tindrà lloc, des del balcó, l’emotiu pregó a càrrec de la reconeguda veïna de Pedreguer Merche Femenia, mestra i directora de l’escola de música de Pedreguer. Tot seguit, encesa de la carcassa de l’inici de les festes. A continuació I Entrada de bous (tot bous) a càrrec de la Ramaderia La Paloma de Xaló i posterior solta de vaques de la ramaderia Benavent de Quatretonda.
  • A la 1 h.: Gran discomòbil amb Space Elephants al pati de col·legi l’Alfàs.
Subscriu-te!