Canfali Marina Alta

La Fira de Comerç i el Mig any moro i cristià de El Verger convergeixen  el proper cap de setmana

La Fira de Comerç i el Mig any moro i cristià de El Verger convergeixen  el proper cap de setmana
  05/03/2018

 

Tindran com a escenari el carrer Major i rodalies per a emplaçar diferents activitats

 

Les Regidories de Comerç i Tradicions d’El Verger han tornat a fer convergir en un mateix cap de setmana la Fira de Comerç i el Mig any moro i cristià, per aprofitar-ho com esdeveniment per a la promoció local.

       Com a responsable de la primera de les àrees, l’alcalde Basili Salort ha justificat aquesta iniciativa conjunta per tal de “crear sinèrgies entre ambdós col·lectius amb l’objectiu de reivindicar la situació estratègica d’El Verger en quan a comunicacions com a centre d’activitats de la Marina Alta tant des del punt de vista comercial com per a les famílies en un mateix cap de setmana”. I es que, al seu judici, tant el col·lectiu empresarial com el fester suposen la base de la promoció del municipi, pel que ha fet una crida a la comarca a personar-se en un esdeveniment que ha disposat des d’un Mercat Medieval a atraccions i tallers per atraure al màxim número de visitants. Entre aquests últims destaca el de menjador de pardals, el de muntatge de veles i, sobre tot, el de hivernacle reciclat per a, segons ha apuntat “aprofundir en el capítol del reciclatge, que en els últims temps li ha reportat un guardó important al municipi, sobre tot per a conscienciar a les futures generacions de vergerins”.

       A banda, ha incidit també en el complement que suposen activitats de caire cultural com la visita guiada a l’exposició fotogràfica d’AFAP al palau dels ducs de Medinaceli, el ral·li fotogràfic infantil amb premis o les actuacions musicals a la plaça de l’església.

       Per la seua banda, el regidor de Tradicions, Miguel Angel Arbona, ha reivindicat l’arrelament dels moros i cristians com a la festa més participativa del municipi des de 1978, i que hui per hui “compta amb un lloc propi dins d’aquest tipus de celebracions a la Marina Alta, la qual ha institucionalitzat el mig any com a festa per anar calfant motors de cara a constituir un dels principals atractius de la promoció d’El Verger des del punt de vista de l’esplai”.

       En aquesta dinàmica s’han configurat dos programes d’actes per a cada vessant de l’esdeveniment, amb la intenció de que resulten complementaris.

Cercar notícies
Agenda