La foto que va enamorar a la NASA

La foto que enamoró a la NASA
  27/11/2021

Hi ha fotos i fotos. Algunes d'elles estan tocades per una vareta màgica i, una vegada les has preses, saps que és especial. The Omega Sun, del fotògraf Toni Sendra, de Sueca, és una d'elles. En el seu peculiar currículum fa gala, tal com Déu mana, que va enamorar a la NASA, ni més ni menys. Està presa el 12 de setembre de 2020, a les 7,41 hores exactament, des de la platja de Cullera. El lloc i l'hora no són fruit de la casualitat, més aviat tot el contrari, un pla ben detallat que va eixir bé.
    Sendra, en perfecta coordinació amb el patró del veler, es disposava a captar el sol quan apuntava per l'horitzó. I la foto desitjada es va fer realitat perquè va captar, en l'instant precís, el moment en què l'embarcació passava just per davant del sol naixent. La foto no sols va conquistar a l'agència aeroespacial nord-americana –el 21 de setembre la va publicar en el seu web com la foto astronòmica del dia- sinó que es va fer viral i va ser compartida milers de vegades en diferents plataformes d'internet. I, a més, els mitjans de comunicació de tot el món es van fer ressò de la notícia que la NASA havia triat la foto de Sendra.
    La seua especialitat és la fotografia nocturna i composicions amb la lluna i el sol. El de Sueca ha participat –com a ponent- en diversos congressos i ha sigut guardonat amb diversos premis, entre ells el Photopiller of the year. La revista National Geographic va publicar una de les seues fotografies i The Omega Sun també va ser publicada per l'Agència Europea Espacial.
    Si volen conéixer l'obra de Toni Sendra no hi ha més que acostar-se a l’Ajuntament Vell de Calp a partir del 4 de desembre perquè estarà exposada dins de la programació de l´Exficalp.


FOTO: OMEGA SUN

<<< Tornar a la portada