Canfali Marina Alta

La Generalitat adjudica les obres de renovació de les vies del TRAM entre Teulada i Gata

La Generalitat adjudica las obras de renovación de las vías del TRAM entre Teulada y Gata
  09/03/2020

La inversió és de 15 milions d'euros 

Més obres de cara a restablir la línia del tren entre Dénia i Calp. Ara, la Generalitat ha adjudicat els treballs de renovació de les vies i condicionament d'infraestructures fins a Gata. El pressupost és d'un poco més de 15 milions d'euros. I la clau està en el fet que el termini d'execució del projecte és d'un any. 

Aquesta actuació forma part de les diferents iniciatives tècniques que està duent a terme la Generalitat, a través d'FGV, en aquesta línia i que tenen com a objectiu mantindre i millorar les condicions d'explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servei amb uns estàndards similars a la resta de la xarxa del TRAM d'Alacant.

Entre les actuacions ja en marxa o en tramitació administrativa i les previstes per als pròxims anys, la inversió de la Generalitat en la Línia 9 del TRAM d'Alacant ascendeix a més de 130 milions d'euros. Permeten millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort dels usuari i usuàries, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment. A més, els treballs previstos inclouen la instal·lació dels nous sistemes de senyalització i comunicacions.

Amb aquesta actuació es pretén aconseguir una renovació i modernització integral d'aquest tram de la Línia 9, igual que entre Gata de Gorgos i Dénia. L'estat d'una bona part de la infraestructura d'aquest tram, sobretot terraplens, drenatge i els talussos requereixen actuacions de consolidació d'aquests. Així mateix, la superestructura de via necessita d'una renovació de carril, travessa i balast.

De manera paral·lela a aquestes actuacions, FGV ja ha adjudicat l'adquisició del subministrament de travesses i carrils per a la renovació d'aquests dos trams. L'empresa pública ha fet efectiva així la compra de 19.000 travesses d'ample mètric monobloc de formigó per import d'1.643.785 euros, IVA inclòs, i de 30.600 metres lineals de carril ferroviari, amb un cost d'1.443.572,77 euros, també amb el citat impost inclòs.

Cercar notícies
Agenda