Canfali Marina Alta

La Guàrdia Civil deté a El Verger a un home per una estafa en la venda de 18 tones de taronges

La Guardia Civil detiene en El Verger  a un hombre por una estafa en la venta de 18 toneladas de naranjas 
  31/08/2017

Un home de 37 anys, ha sigut detingut al Verger per haver cobrat presumptament els diners de la venda de 18 tones de taronges sense haver-les entregat. Per a això, va sostreure un talonari en blanc de l'empresa de compravenda de fruita de Pego on havia de portar la mercaderia. Se li acusa dels delictes d'estafa i furt així com de falsificació d'un dels rebuts.

Segons ha explicat la Guàrdia Civil, l'empresa Pegolina rep la producció de nombrosos agricultors. La mercaderia es pesa i es classifica en una nau de recollida. Després, els treballadors de l'empresa expedeixen un rebut a cada agricultor, que després porten a les oficines, on s'efectua el pagament del producte lliurat.

Un dels empleats de les oficines de pagament va observar alguna cosa estranya en un dels rebuts i ho denunciar el cas davant la Guàrdia Civil de Calp. La investigació va determinar que el detingut havia falsejat un dels rebuts, modificant la quantitat de taronja venuda. Va cobrar els diners corresponents a 3.182 quilos en lloc dels 182 que realment va portar. Va tornar a repetir la seva falsificació en diverses ocasions, fins que un dia, en un descuit del mosso de recollida, va sostreure un talonari en blanc. D'aquesta manera, ja no necessitava ni portar les taronges, de manera que acudia a les oficines a cobrar per les taronges que mai va aportar fins a arribar a 18 tones. 

Cercar notícies
Agenda