Canfali Marina Alta

La Junta Local de Seguretat d’Ondara actualitza el protocol de coordinació en els casos de violència de gènere

La Junta Local de Seguretat d’Ondara actualitza el protocol de coordinació en els casos de violència de gènere
  21/03/2019

 

La subdelegada del govern a Alacant, Araceli Poblador, ha presidit junt a l’alcalde d’Ondara, José Ramiro, la Junta Local de Seguretat Local que ha abordat l’actualització el protocol de coordinació de totes les forces de seguretat en els casos de violència de gènere a Ondara.

        La reunió que ha comptat amb la presència de diferents representants de Guardia Civil, Policia Autonòmica i Policia Local; ha aprofitat a Ramiro per a insistir en la importància de la coordinació i col·laboració de les distintes forces de seguretat a l'hora de lluitar contra la violència de gènere.

        A banda, la Junta Local de Seguretat, a la que ha assistit també la regidora d’Igualtat, Raquel Mengual, ha abordat els paràmetres d’actuació del departament de la Policia Local anomenat MAAT per al seguiment, control i suport a les víctimes en casos de aquesta lacra. Actuació en la que tnt Policia Local com Guàrdia Civil mantenen un contacte continu amb les víctimes, de forma que quan es detecta un cas, es realitza la valoració de riscs; s'assessora sobre sistemes de seguretat i es realitza el seguiment fins que finalitza el perill.

        Per part de la Subdelegació de Govern, s'ha proposat que la Comissió d'Igualtat d'Ondara evolucione en una junta de coordinació de la matèria que incloga també els centres de salut o la Guàrdia Civil, a banda dels centres educatius, la Policia Local, i els serveis socials, entre altres agents socials que engloba en l’actualitat.

Cercar notícies
Agenda