Canfali Marina Alta

La pesca a Xàbia reprén l'activitat amb serveis mínims per a proveir la demanda de proximitat

La pesca en Xàbia retoma la actividad con servicios mínimos para abastecer la demanda de proximidad
  14/04/2020
Vora 70% de les embarcacions es queden amarrades i s'han acollit als expedients de regulació d'ocupació

Poc més de cinc embarcacions del Pòsit de Xàbia han représ l'activitat pesquera aquesta setmana per a atendre la demanda de proximitat i proveir a les botigues del Mercat Municipal i del recinte portuari de venda directa al públic. La caiguda de la demana del sector de l'hostaleria després de la crisi sanitària ha deixat pràcticament sense faena a les embarcacions que van deixar d'eixir a la mar des del primer dia de confinament. Al voltant de deu d'elles, la qual cosa suposa entorn del 70%, han paralitzat completament l'activitat i s'han acollit als expedients de regulació temporal d'ocupació. La falta de garanties sanitàries, en estades on és difícil mantindre la distància de seguretat, és un altre dels motius pel que s'ha decidit no eixir a pescar. 

El president del Pòsit de Xàbia, Moises Erades, ha assenyalat que les barques que han eixit són les de sardina i aladroc, principalment, i que ho fan per a proveir la demanda de proximitat. Erades assenyala la inquietud del sector davant les ajudes europees que s'han promés però que de moment “no hi ha res de res”.

La pescateria del Mercat obrirà les portes en el torn de demà, mentre que la que es troba al costat de la llotja ho farà a les vesprades.

Cercar notícies
Agenda