La Policia Nacional i l'Agència Tributària desmantellen a Teulada un grup criminal dedicat al tràfic de drogues 

La Policía Nacional y la Agencia Tributaria desmantelan en Teulada un grupo criminal dedicado al tráfico de drogas 
  27/03/2024

 

Els principals detinguts són tres germans, que rebien la mercaderia en narco llanxes 

 

Agents de la Policia Nacional i funcionaris del Servici de Vigilància Duanera de l'Agència Tributària han detingut en la localitat de Teulada a tres homes, que es troben implicats en el tràfic de drogues a xicoteta, mitjana i gran escala. Es tracta del capitost del grup i els seus germans, de nacionalitat marroquina, d'edats entre els 22 i 39 anys. 

Malgrat estar donat d'alta com a treballador per compte propi en el sector de neteges i jardineria, el cap de la banda es dedicava plenament al tràfic de drogues, juntament amb els altres dos detinguts. Estaven perfectament especialitzats en les seues activitats il·lícites i realitzaven habitualment maniobres de contra vigilància per a detectar possibles seguiments de tercers, resultant difícil i complexa la investigació a nivell operatiu.

Els homes disposaven de vinculacions que els feien arribar les substancies estupefaents mitjançant narco llanxes, que van poder desembarcar en les costes alacantines.

Durant uns dels registres en el domicili del capitost, es trobava la seua dona, de nacionalitat marroquina de 30 anys. Va ser detinguda per agredir a un dels agents del Servici de Vigilància Duanera, tractant fins i tot d'arrabassar l'arma a un d'ells. 

En el vehicle que utilitzava habitualment el principal investigat, es van trobar més de mil euros en efectiu i diverses dosis de cocaïna disposades per a la seua distribució, la qual cosa va confirmar les vendes directes per a consum. El total dels diners en efectiu intervingut ascendix a 42.535 euros i les quantitats d'estupefaents són notòries, com per exemple, 795 grams de cocaïna, tres quilos de marihuana i 65 quilos d'haixix. Segons la Policia Nacional, tot el material confiscat té un valor d'al voltant de mig milió d'euros. Cal afegir substància de tall, bàscules, anotacions comptables i armes blanques a tot l'intervingut en la fase d'explotació.

EN UN CARRET DE LA COMPRA 

Una de les formes de transport de droga era un carret de la compra, tal com es va poder apreciar durant les tasques de vigilància. El carro ple se substancia estupefaent va ser localitzat en un dels domicilis registrats.

Segons la Policia Nacional, amb esta operació s'ha desmantellat un entramat criminal de vinculació familiar. Els seus membres s'ocupaven del tràfic de drogues a mitjana i gran escala principalment però no dubtaven a vendre també “a la menuda”.

El principal capitost va utilitzar als seus germans xicotets perquè amagaren gran quantitat de droga en els seus habitatges, usant-les com a guarderies com es denomina en l'argot i així evitar l'entrada a la presó en cas de ser descobert, ja que comptava amb diversos antecedents anteriors per tràfic de drogues.

 

 

<<< Tornar a la portada