La Policia Local de Benissa crea una unitat de seguretat viària i d'atenció a les víctimes de violència de gènere

La Policia Local de Benissa crea una unitat de seguretat viària i d'atenció a les víctimes de violència de gènere
  13/03/2019

 

La Policia Local ha presentat un nou model de policia comunitària o de proximitat a través de la creació d’una unitat de trànsit i seguretat viària –a càrrec de l’agent Javier Aparisi- i una altra d'atenció i protecció de les víctimes de violència de gènere –amb Amparo Costa como a responsable-. Dos nous serveis transversals que pretenen millorar els resultats i l’atenció a la ciutadania.

       L’oficial Pedro Cobos ha dit que “era necessari donar un gir als models tradicionals de policia, en els quals es treballava d'una manera com dir em criden i vaig”. “Ara –afegeix- es vol un treball més proactiu perquè s'avança a l'estímul i es relaciona amb la comunitat de persones per a les quals treballem, aportant sistemes de resolució de conflictes i de convivència”.

       La Unitat de Trànsit i Seguretat Viària porta endavant un programa d’educació amb l’alumnat dels col·legis i, a més, realitza la vigilància i el control del trànsit i la millora de la senyalització. La unitat d’atenció i protecció de víctimes de violència de gènere treballa en coordinació amb el departament de Serveis Socials i s’encarrega de la valoració de risc, l’acompanyament al jutjat, l’elaboració de protocols, etc. Cobos ha dit que “tenim 19 casos de víctimes de gènere amb protecció i fem un seguiment de cada cas”.

<<< Tornar a la portada