La Regidoria de Transició Ecològica constitueix la Comissió de seguiment de l'aigua a Pego per a millorar l’eficiència hídrica

La Regidoria de Transició Ecològica constitueix la Comissió de seguiment de l'aigua a Pego per a millorar l’eficiència hídrica
  30/04/2024

L’Ajuntament de Pego ha posat en marxa la Comissió de Seguiment de l'Aigua amb la finalitat de millorar l’eficiència hídrica del municipi i marcar les pautes a seguir respecte a la matèria.

            El nou organisme, segons han informat des de la Regidoria de Transició Ecológica, està integrat per la responsable de l’àrea, Laura castellà, la secretaria municipal, l’arquitecta municipal, la tècnica del departament i dos representants de l’empresa concessionària del servei de subministrament.

            La reunió inaugural, segons ha transcendit, a banda de la constitució formal de la comissió, ha aprofitat per a posar damunt de la taula alguns punts importants per a millorar la gestió de l'aigua en la localitat, entre els que es troba preferentment la conscienciació sobre un ús òptim d’aquest preuat recurs amb la confecció d'una campanya a càrrec d’Hidraqua.

“L'objectiu és que tots siguem més conscients que no podem malgastar ni una gota”, apunta Castellà, qui ha afegit a la iniciativa l’encàrrec d’un estudi de consum d'aigua en les instal·lacions públiques. En aquest, segons remarca “es busca amb això millorar l'eficiència i reduir la despesa innecessària”.

La comissió ha acordat a més augmentar el contacte directe amb la Confederació Hidrogràfica del Xúquer (CHJ), per tal de que ambdós estaments estiguem informats de tot el que concerneix a la gestió hídrica. Contacte al que li han afegit la sol·licitud a l’organisme de conca d’un control més exhaustius de les extraccions dels pous situats en el terme municipal.

Així mateix, en clau local s’ha decidit posar en marxa un pla que aborde les pertinents millores en el manteniment de la bomba d'extracció amb l'objectiu de garantir el seu correcte funcionament i “evitar que puga registrar-se un augment de consum innecessari”, apunta la regidora.

A banda, altra acció a contemplar radica en la realització d’un estudi per a garantir, també, el perfecte estat d'un segon pou d'extracció. Aquest punt, segons Castella, obeeix a “tindre’l en perfectes condicions per si en algun moment fallara la captació principal que s'usa actualment”. Tot això, a més d’ultimar la redacció del projecte per a poder accedir a una subvenció amb la qual finançar esta actuació.

Un estudi econòmic de cara a conèixer si les tarifes estan o no actualitzades que marque una revisió de tarifes de consum ha estat el punt final tractat per un comitè que té previst reunir-se mensualment amb la intenció d’optimitzar la gestió de l’aigua al terme municipal.

 

<<< Tornar a la portada