La Regidoria d’Igualtat i Cultura organitza “Ondara orgullosa” per a agafar el relleu de la visibilització al col·lectiu LGTBIQ+

La Regidoria d’Igualtat i Cultura organitza “Ondara orgullosa” per a agafar el relleu de la visibilització al col·lectiu LGTBIQ+
  10/06/2024

La manca de suport de les administracions autonòmiques als col·lectius LGTBIQ+  ha estat utilitzada com a argument per la Regidoria d’Igualtat d’Ondara per a organitzar el primer esdeveniment de l’orgull al municipi.

            La seua responsable, Àngels Grimalt, ha comparegut en roda de premsa per a donar detall dels actes que tindran lloc del 17 al 28 de juny sota la denominació “Ondara orgullosa”. “El motiu de la celebració d'aquesta iniciativa es deu a les circumstàncies que estem vivint a nivell autonòmic, quant al no suport als col·lectius LGTBIQ+ per part de les administracions del govern autonòmic i també d'algunes de les principals ciutats com València; de fet, enguany serà el primer que a València no se celebra la festa de l'orgull perquè l'Ajuntament no ha cedit els espais”.

Per a Grimalt “des d'Ondara hem agafat el relleu, i decidim des de la Regidoria de Cultura i Igualtat i des de la Comissió d'Igualtat d'Ondara, encetar l’orgull, i donar-li la visibilitat que toca a un col·lectiu que s un dels més desfavorits per la nostra societat, dels més perseguits; encara hi ha delictes d'odi, i de fet, a conseqüència dels discursos que s'estan donant per part d'alguns dirigents polítics, s'estan incrementant els delictes d'odi cap aquest col·lectiu; i és per això que creiem que continua sent molt més que necessari que se celebren actes com aquests”.

 

DEL 18 AL 28 DE JUNY

En això ha informat que del 17 al 21 de juny tindrà lloc el repartiment de banderoles “Ondara Orgullosa” a la Casa de Cultura, per engalanar les façanes del poble, que es voran acompanyades per  l’engalanament dels edificis municipals i del mobiliari urbà el dia 25.

Pel que fa a les activitats en concret, ha fixat el 28 de juny com a jornada central que té previst començar a les 19.30 hores amb la lectura del Manifest del Dia de l’Orgull per part de Ximi Vives, tècnica de Cultura, des del Balcó de l’Ajuntament d’Ondara. Lectura que preveu donar pas a la manifestació “Per la diversitat” des de la plaça de l’Ajuntament fins l’edifici del Prado, on, a partir de les 20 hores, quedarà disposat el col·loqui “Ser del col·lectiu LGTBIQ a Ondara”, presentat i moderat per l’escriptor i periodista local Jovi Lozano-Seser, que comptarà amb les experiències de Zeus Serrano Soler, Aritz Torres Álvarez, Aitana Tous Mur, Auro Giner Ortolà, Roger Lluzar Doménech i Sole Ballester Romans.

Quant a la part d’esplai a les 21:30 hores està prevista l’actuació de la Drag Queen Choco d’Honnor a l’interior del recinte, un sopar de cabasset on la Junta Local de l'AECC oferirà dolços i mistela i la “Festa orgullosa” a partir de les 23.30 hores amb Xúquer DJ. Tot això complementat al llarg de la jornada amb dibuixos i manualitats per als més menuts i menudes; taller Drag, i llibres de la temàtica LGTBIQ+ a càrrec d’una coneguda llibreria i editorial local.  

A banda, “l’hora del Conte” a la Casa de Cultura d’aquest mes de juny compta amb un cicle amb temàtica relacionada amb l’esdeveniment també, amb sessions els dimecres 5, 12 i 18 de juny, i a la biblioteca municipal s’ha disposat de recomanacions i novetats literàries de la mateixa.  

Ambdues instal·lacions municipals i a l’Espai Jove albergaran a més l’exposició permanent “Referents LGTVIQ+” durant tot el més. Finalment s’ha convocat el I Concurs de Dibuix Cartell “Ondara Orgullosa” del 24 al 28 de juny, on el guanyador serà el cartell anunciador de l’esdeveniment previst per a 2025, donada la vocació de continuïtat que ha fet pública la regidora.

<<< Tornar a la portada