L’Ajuntament de Pedreguer pot destinar fins a 177.671 euros del seu superàvit per a ampliar l’ajuda social

L’Ajuntament de Pedreguer pot destinar fins a 177.671 euros del seu superàvit per a ampliar l’ajuda social
  02/04/2020
El govern pensa que una comissió especial restaria operativitat en aquest moment i garanteix la prestació als més necessitats

L’alcalde de Pedreguer, Sergi Ferrús, ha respost a les demandes de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) considerant en primer terme que la seua proposta de crear una comissió especial de tècnics i polítics per a seguir la crisi sanitària por no resultar una mesura “efectiva, operativa ni àgil”. Ferrús aclara que cal atendre constantment una quantitat “ingent d’informació, directrius, comunicats, etc. que ens arriba diàriament (en algunes ocasions contradictòries) i que complicaria el funcionament d’eixa comissió”. Tanmateix, matisa que s’està preparant tècnicament la manera de mantenir reunions periòdiques entre els membres de l’Ajuntament “per tal de fer més fluïda la informació i arreplegar totes les propostes i suggeriments que es consideren”. Així, dilluns pròxim se celebrarà una primera reunió telemàtica de portaveus municipals. 

D’altra banda, el govern vol trasmetre un missatge de tranquil·litat “en el sentit que, de moment, les partides socials del nostre pressupost estan podent cobrir les necessitats de les persones més vulnerables del nostre municipi, la qual cosa, afegit a les mesures financeres aprovades a nivell municipal i les preses per altres administracions, dóna cobertura a les necessitats esmentades a les propostes”. De fet, recentment, la Diputació d’Alacant ha aprovat una subvenció de 399.745 euros per a la MASSMA, per a emergència social. A més, el Govern Central, a través del Decret 11/2020, de 31 de març, ha especificat que es pot destinar 177.671 euros del superàvit municipal per a implementar eixes ajudes. A partir d’ahi, si l’alcalde estima que en el cas que totes estes mesures foren insuficients es podrien considerar altres propostes. 

Respecte als impostos i taxes, destaca que “s’han suspès aquells sobre els quals té competència l’Ajuntament”, a més que es planteja establir compensacions per a aquells impostos que venen determinats per l’Estat.

En quant a la suspensió de talls d’aigua, Ferrús -tot i que precisa que actualment no s’apliquen talls als usuaris que tenen la consideració de vulnerabilitat- es compromet a traslladar la proposta a l’empresa concessionària. 

¡Suscríbete!