Canfali Marina Alta

L’Ajuntament  d’Ondara modernitza el mecanisme del rellotge del campanar

L’Ajuntament  d’Ondara modernitza el mecanisme del rellotge del campanar
  06/03/2017

 

El mecanisme del rellotge de corda del Campanar d’Ondara ha passat a la història després de que l’equip de govern municipal s’haja decidit a digitalitzar-lo.

            La Regidoria de Patrimoni ha destinat 2883,43 euros, per a traure la vareta que regulava les manetes del rellotge i s'ha substituït per un mecanisme automàtic; si bé tot el mecanisme antic es conserva dins del rellotge. Mecanisme que data de principis de segle XX, i que corona la torre del rellotge ubicada en la plaça Major i que, en el seu moment, va ser declarada Bé d’Interés Cultural. La intervenció, segons la responsable de l’àrea Raquel López, propiciarà que el  rellotge donarà l'hora de forma més exacta, atès que l’anterior es retardava a l’estiu i s’avançava a l’hivern. Amb això, ha apuntat que les campanades continuaran donant les hores i escoltant-se en el nucli urbà; ara amb major exactitud.

            Lòpez ha incidit a més en que l'estalvi anual de comporta la mesura per a les arques municipals serà superior als 3.800 euros pel fet que d’aquesta manera, no farà falta que el personal municipal haja de donar-li corda diàriament al rellotge, com ocorria fins a la data.

 

Cercar notícies
Agenda