Canfali Marina Alta

L’Ajuntament d’Ondara ofereix als bars i restaurants una ampliació temporal de terrasses pel COVID

L’Ajuntament d’Ondara ofereix als bars i restaurants una ampliació temporal de terrasses pel COVID
  06/05/2020

La facilitació de l'obertura dels negocis d'hostaleria i restauració com a mesura de xoc per a reactivar l'economia local com més prompte millor, ha portat a l’Ajuntament a oferir una ampliació temporal de terrasses als bars i restaurants.

Segons ha especificat l’alcalde, José Ramiro, l'objectiu es que des de la fase 1 de la desescalada, en la que es permet obrir els negocis per a consum en les terrasses al 50% de l'ocupació, puguen començar a treballar com més negocis locals, millor. En este sentit, ha apuntat que si es compleixen les previsions i el proper dilluns s’entra en la fase 1 de la desescalada, podrien obrir ja els bars d'Ondara, per a oferir servei en les seues terrasses a més del servei d'arreplegada de comandes que ha començat aquesta setmana. Per tant, segons apunta, i si les terrasses poden ampliar-se, es facilitaria una major obertura de negocis.

        Amb això des d’aquest dimecres, els negocis d'hostaleria i restauració d'Ondara poden formular les seues sol·licituds al respecte mitjançant un model de declaració responsable en què s'indica l'ampliació que es vol fer en la terrassa. La tramitació, atès que l'Ajuntament està tancat, es pot fer per via telemàtica, si bé es recomana telefonar a l'Ajuntament d'Ondara prèviament per a informar-se, o si no es disposa del certificat electrònic contactar al 965766000.

        La nota apunta que, actualment, a Ondara hi ha 33 bars i restaurants amb terrassa, que podrien beneficiar-se d'aquesta mesura d'ampliació. Establiments que, segons recorda l’alcalde, des del 15 de març no paguen ja la taxa de les terrasses mentre estiguen vigents les mesures extraordinàries per la situació econòmica del sector de restauració.

 L'ampliació s'entén com una mesura temporal per a aquells negocis a què no se'ls permet, per ara, obrir els salons interiors, i només el 50% de les terrasses.

        Pel que fa a la superfície a ampliar, no s'ha posat un límit màxim, ja que la mesura és de caràcter provisional durant l'estat d'alarma i al 30% de la capacitat per a aquells negocis a què no se'ls permet, per ara, obrir els salons interiors, i no es poden fer ampliacions de pèrgoles, tendals i altres estructures, només taules i cadires -s'entén que també ombrel·les-.

Els locals que sol·liciten l'ampliació es comprometran a mantenir l'ocupació de la via pública en les condicions declarades únicament i exclusivament durant l'actual moment d'excepcionalitat a causa de l'estat d'alarma per la crisi sanitària del COVID-19; o siga, que aquesta declaració únicament tindrà vigència des del moment que el Govern autoritze l'ocupació de la via pública amb taules i cadires, fins que, una vegada acabada la situació d'excepcionalitat, l'Ajuntament acorde la tornada a la situació general.

Les sol·licituds, a banda de indicar la superfície total a ocupar, hauran d'anar acompanyades del pla corresponent, on es grafiarà a escala la ubicació exacta de la zona a ocupar, amb acotació de les seues dimensions i de la distància a façana i a mitgeres, indicació de l'ample de la vorera, de la zona de protecció del pas de vianants i dels elements de delimitació si és el cas.

El comunicat ha aclarit que una vegada presentada la sol·licitud, serà valorada per la Policia Local d'Ondara per a comprovar que la proposta presentada no comporte cap problema de seguretat viària ni de vianants.

 

Cercar notícies
Agenda