Canfali Marina Alta

L’Ajuntament d’Ondara s’adhereix al sistema de gestió museogràfica de la Generalitat Valenciana

L’Ajuntament d’Ondara s’adhereix al sistema de gestió museogràfica de la Generalitat Valenciana
  21/06/2018

 

Pretén implementaren la plataforma digital tots els arxius i materials catalogats, relacionats amb el futur Museu Taurí

 

L’adhesió de l’Ajuntament d’Ondara al sistema de gestió museogràfica de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports ha permès al municipi donar un salt tècnic qualitatiu per a la creació del seu futur Museu Taurí.

        L’acord ha estat anunciat per la regidora de Patrimoni, Raquel López, després de vore acceptada la petició cursada des de l'Arxiu Municipal d'Ondara per a entrar al circuit GV-MUSEIA, que suposa una aplicació informàtica en línia; un plataforma digital per al catàleg i gestió dels fons museogràfics i col·leccions museogràfiques permanents reconeguts.

        D'aquesta manera, les col·leccions de què disposa l'Arxiu Històric Municipal s'implementaran en la base de dades de gestió museogràfica de la Generalitat Valenciana, i tindran una visibilitat en la xarxa de museus d'àmbit autonòmic. La intenció, segons ha apuntat López, és que Ondara s'adherisca al sistema autonòmic en xarxa dels museus en vistes a la futura creació del Museu Taurí d'Ondara, que està previst crear en un local annex als corrals de la plaça de bous. De fet, el taller d'ocupació T'Avalem, que ha començat aquesta mateixa setmana i que es realitzarà durant un any, està dedicat a realitzar millores i reformes a les instal·lacions, tenint entre una de les seues tasques, precisament, l'adequació del referit museu.

Cercar notícies
Agenda