Les cares visibles de la realitat LGTBI a Dénia

  • Las caras visibles de la realidad LGTBI en Dénia
  • Las caras visibles de la realidad LGTBI en Dénia
  • Las caras visibles de la realidad LGTBI en Dénia
  11/06/2024

Françoise, Joan, Iván, Noelia, Eugenio i Hope són les cares visibles de la campanya Dénia orgullosa, que s'ha posat en marxa com a exemple de persones que pertanyen al col·lectiu LGTBI, malgrat les dificultats que a vegades això comporta. Este dimarts han comparegut a la sala de plens de Dénia, al costat del regidor de Diversitat, Javier Scotto, per a reafirmar el seu compromís amb la problemàtica de les persones gais, lesbianes, bisexuals o transsexuals. 

 

Després de l'acte de presentació de la campanya, s'han desplegat sis grans pancartes amb les fotos dels i les protagonistes, incloent-hi la frase "Dénia està orgullosa de la teua" i el nom de cada participant. Scotto ha destacat dins dels actes del Dia de l'Orgull es farà incidència a la sexualitat dels majors, perquè "ells tenen dreta a segones i terceres oportunitats".  Es farà una xarrada a càrrec del doctor Vicent Bataller, president de Sexòlegs sense fronteres. Una altra de les conferències tractarà sobre els drets sexuals de persones amb diversitat funcional (25 juny, a les 19.30 hores). En tots dos casos, serà a la Biblioteca Municipal de Dénia. 

 

Una representació teatral i la lectura del manifest del Dia Internacional de l'Orgull Gai són unes altres de les activitats que s'han preparat per a les pròximes setmanes. El dia 28, en la plaça del Consell, actuaran les drag Liz Dust, Rita Amores i Vampirishian. A més, es repartiran 1.700 cordons  de sabatilles amb els colors de la bandera arcoiris.

 

Durant les seues intervencions, les persones que han prestat la seua imatge per a la campanya han aclarit que en general no existix homofòbia a Dénia, excepte en cercles reduïts, i que ambients com el de les falles la tolerància i respecte és total. Així ho va especificar Noelia, qui va dir que sempre ha tingut el suport i carinyo dels festers que han estat al seu costat. Per part seua, la periodista i poeta Françoise Crespo va aclarir que mentres hi haja persones en el món que són perseguits per la seua condició sexual, és necessari celebrar activitats reivindicatives cap a la causa LGTBI. Crespo ha recordat que en 67 països existix pena de presó per este motiu. La més jove, Hope, va explicar que, quan es va sentir trans, a penes hi havia referents en el món social o cultural. Potser la més coneguda era la Verí. Tots i totes van coincidir que "Dénia és una ciutat oberta i diversa", tal com va dir Joan, encara que "sempre queda molt per fer". 

 

 

 

 

 

<<< Tornar a la portada