Canfali Marina Alta

Els hostalers exigeixen més flexibilitat per als ERTES i mesures per donar liquidesa a les empreses del sector

Los hosteleros exigen más flexibilidad para los ERTES y medidas para dar liquidez a las empresas del sector
  18/03/2020

El sector hostaler considera insuficients les mesures anunciades pel Govern per a pal·liar els efectes de la crisi del *coronavirus. Hostaleria d'Espanya, en la qual està integrada Aehtma, ha sol·licitat mesures de tipus fiscal i administratiu amb caràcter d'urgència perquè els negocis puguen subsistir i no hagen de tancar. 

La patronal hostalera exigeix que hi haja més *fleixibilidad a l'hora de tramitar i aprovar els ERTE (Expedients de Regulació Temporal d'Ocupació) i que s'aproven mesures que garantisquen liquiditat a les empreses del sector.  "Apel·lem a la sensibilitat i responsabilitat del Govern per a pal·liar al màxim els efectes tan devastadors que aquesta crisi està ocasionant", afirmen els hostalers. 

Afigen que "el 95% dels negocis hostalers tenen menys de deu empleats en plantilla i d'ells el 45% no compta amb treballadors, per la qual cosa un elevat percentatge d'aquests negocis depén exclusivament dels autònoms. Tenint en compte el perjudici que està ocasionant la crisi del *coronavirus als autònoms del nostre sector, considerem necessària la suspensió de la cotització dels autònoms d'hostaleria". A més, reivindiquen "la suspensió de qualsevol obligació de pagament dels establiments hostalers a les administracions, com són el pagament de l'Impost sobre Béns immobles( IBI) i resta d'impostos municipals com poden ser els impostos de les terrasses. Per això, estenem les nostres reivindicacions a altres àmbits administratius, com els ajuntaments i les comunitats autònomes, els qui tenen competència directa en aquesta mena d'impostos". El sector reclama igualment que se suprimisquen totes les taxes i impostos dels subministraments d'energia i que es renegocien les pòlisses amb els bancs. 

Cercar notícies
Agenda