Canfali Marina Alta

Els Premis d’Honor Vila de Pedreguer reconeixen els mèrits de la Fundació Cirne i del grup Valentes i Positives

Los Premis d’Honor Vila de Pedreguer reconocen los méritos de la Fundación Cirne y del grupo Valentes i Positives
  15/10/2019
Els altres guardons són per a la plataforma de víctimes del franquisme de Paterna i l’arquitecta Begoña Serrano

L’Ajuntament ha donat a conéixer els noms dels guardonats amb els Premis d’Honor Vila de Pedreguer, que van ja per la vint-i-setena edició. El premi a la Defensa de les Llibertats i la Solidaritat serà per a la Plataforma d’Agrupació de Familiars de Víctimes del Franquisme del Cementeri de Paterna, “per la lluita constant envers la dignitat de les persones assassinades per defensar la democràcia front al colp d’estat i la dictadura franquista, reparant així els danys a les famílies i pal·liant la inacció dels poders públics durant els anys de democràcia”. 

El premi al Mèrit Urbanístic o Arquitectònic se li concedirà a la doctora Begoña Serrano, “per la investigació contínua i inquieta en àmbits tan diversos com la protecció del patrimoni, la rehabilitació i regeneració urbana,  que tant contribueixen a la cohesió social, i els projectes d’edificis energèticament eficients, que aporten qualitat i nous valors a l’arquitectura”.

El premi al Mèrit Cultural recau sobre la Fundació Cirne, “pel treball excel·lent en la protecció, conservació i restauració del patrimoni, per la difusió i promoció de la cultura i, en particular, per la gran implicació en les tasques de recerca i investigació dutes a terme a Pedreguer”.

Finalment, s’ha resolt concedir la III Menció Honorífica d’Àmbit Local al col·lectiu de Valentes i Positives, “pel seu missatge d’optimisme i exemple de superació davant d’una greu malaltia”, i a més per “crear, mitjançant el teatre, un grup que serveix de suport emocional i econòmic a diferents entitats que lluiten contra el càncer”.

Cercar notícies
Agenda