Els venedors de roba i tèxtil del mercat ambulant de Xàbia es planten i no munten els llocs com a protesta per la rigidesa de les noves normes

Los vendedores de ropa y téxtil del mercadillo de Xàbia se plantan y no montan los puestos como protesta por la rigidez de las nuevas normas
  02/07/2020
Els obligaven a muntar cada 14 dies per a guanyar espai

La nova normalitat del mercat ambulant de Xàbia no ha agradat als venedors de roba i tèxtil que aquest dijous es van plantar i no van muntar els seus llocs en senyal de protesta per les mesures adoptades per l'Ajuntament. Una d'elles, la que menys ha agradat, és l'obligació a muntar cada dijous alternant amb un altre de descans per a d'aquesta manera reduir al 50% els llocs del mercat ambulant. 

Els venedors han lamentat les fortes restriccions que ha imposat l'Ajuntament de Xàbia, quan en altres poblacions de la comarca han sigut més flexibles i poden treballar amb una certa normalitat. Però a Xàbia, denuncien, l'Ajuntament s'ha tancat per banda i s'ha mostrat intransigent davant les alternatives que han plantejat els afectats. Entre elles, la de buscar un altre emplaçament com la Via Augusta en la qual puguen tindre cabuda tots els llocs amb la màxima seguretat.

“Ens volen imposar un pla elaborat per a la fase tres, quan ja estem en la nova normalitat”, apuntava un dels portaveus del gremi al qual pertanyen prop de 130 professionals, la majoria d'ells autònoms. “Portem quatre mesos sense treballar, i ara ens volen imposar aquestes restriccions per al que queda d'any”, denunciava un altre. Precisament en aquests mesos de juliol i agost són els que salven la temporada a Xàbia per a aquests venedors, encara que per a aquest estiu les previsions no són tan bones com en anteriors.

A primera hora del matí han tingut una trobada amb la regidora responsable de l'àrea, Marta Bañuls, a la qual han traslladat les seues queixes. Totes dues parts han acordat una trobada per a tractar de posar una solució de cara a la setmana vinent.

Subscriu-te!