Marina de Dénia se uneix a la campanya "El mar empieza aquí"

  • Marina de Dénia se une a la campaña “El mar empieza aquí”
  • Marina de Dénia se une a la campaña “El mar empieza aquí”
  22/03/2021

L'escultor Toni Marí ha col·locat la primera peça en el Port Esportiu i Turístic Marina de Dénia

L'escultor Toni Marí ha col·locat la primera peça en el Port Esportiu i Turístic 

La campanya La mar comença ací  ja està en marxa a la comarca. I Marina de Dénia també s'ha unit a la iniciativa. El dilluns, coincidint amb el Dia Mundial de l'Aigua, es va col·locar la primera placa en un port, en forma de peix globus i dissenyada per Toni Marí. Inclou el missatge “No tires res, la mar comença ací”. 

Segons el director de Marina de Dénia, Gabriel Martínez, “ens hem sumat a aquesta campanya ja que encaixa amb la nostra filosofia de conscienciar a la població que cal cuidar la mar. L'eslògan és molt apropiat ja que des de terra es produeix moltíssim fem que pararà a la mar". 

També ha col·laborat l'ONG The Isnojrn Collective, que té la seua seu en el port esportiu. Un dels seus responsables, Sento Hernández, va comentar que "treballem per a ajudar en la sostenibilitat del medi marí, per això ens hem volgut sumar a la campanya, aportant unes plantilles que podran pintar-se i d'aquesta manera ampliar la seua difusió”.

La idea de col·locar les plaques, com ja va avançar CANFALI MARINA ALTA, ha partit dels clubs rotaris de Xàbia, Dénia i Calp. La presidenta del Rotary de Dénia, Ana Moya, explica que l'objectiu és que "tots els embornals de la nostra comarca, tant a l'interior com en la costa, puguen tindre aquesta campanya. Màscares, burilles, xiclets, tot aqueix fem es queda ací i quan plou va a la mar. Pretenem que tota la Marina Alta puga veure la mateixa imatge”. En el mateix sentit, Luis Santos, president dels rotaris de Xàbia, va apuntar que “l'èxit ha sigut conjuminar a la societat civil i als ajuntaments. Hem de conscienciar a la població i fer moltes campanyes de sensibilització amb aquest missatge. Ens estan preocupant les burilles, els papers, que es converteixen en autèntiques boles de fem que van a la mar". 

En la campanya es col·locaran quasi 400 plaques en tota la comarca. Satisfet per participar en aquesta iniciativa, l'escultor Toni Marí, qui va assenyalar que  que manifestat l'honor que per a ell té participar en aquest projecte i “que hagen confiat en mi és un orgull. No sols s'han sumat pobles de la costa, també hem col·locat plaques a Orba o Alcalalí, municipis d'interior que saben l'important que és cuidar el medi ambient. Si l'interior pateix, també el fa la costa i al contrari".

 

Subscriu-te!