Més de 400 vivendes es connecten a la xarxa lliure d’Internet de Pedreguer en huit anys

Més de 400 vivendes es connecten a la xarxa lliure d’Internet de Pedreguer en huit anys
  15/04/2020

La xarxa lliure d’Internet, que l’Ajuntament de Pedreguer va promoure fa huit anys, dona servici a 417 vivendes, el que suposa un important estalvi que s’estima en vora 225.000 euros a l’any. L’equip de govern valora molt positivament la implantació i el funcionament de la xarxa, així com la bona acollida que ha tingut entre la ciutadania des del primer dia. “De fet”, ha manifestat l’alcalde i Regidor de Noves Tecnologies, Sergi Ferrús, “amb 417 antenes connectades i 59 projectades, ja es va haver d’ampliar la capacitat dels supernodes a causa d’aquesta forta demanda”.

“El nombre de vivendes connectades”, valoren fonts del govern municipal, “és una dada important, perquè estem parlant d’unitats familiars, és a dir, en cada vivenda pot haver-hi més d’un usuari”. Ferrús pensa que és un gran servei no només de comunicació sinó d’estalvi familiar, ja que, “si suposem que aquestes vivendes no estan pagant la línea i l’adsl a un operador tradicional, i que el cost del servei en un operador tradicional és d’aproximadament 45 € al mes, ens dóna que la gent que està connectada a Guifi.net/Pedreguer s’estalvia en conjunt uns 225.000 € a l’any, dades més que significatives; i tot això amb una inversió molt assumible”.

“En esta situació excepcional de confinament que estem patint, es facilita que més de 400 famílies puguen teletreballar, continuar amb els estudis i, en definitiva, estar connectades al món amb molt bones condicions”. Al mateix temps, l’Ajuntament s’autoabasteix d’accés a Internet en en molts edificis i espais públics. 

A més a més, hi ha la possibil·litat que es puguen donar connexions sense restriccions per la xarxa, compartir ADSL entre usuaris, interconnectar diferents seus per a empreses com s’està fent, etc. Cal afegir també que més d’una empresa del municipi està treballant gràcies a Guifi.net, realitzant la instal·lació de les antenes.

¡Suscríbete!