Música i lletra per a cantar NO a la guerra

  • Música y letra para cantar NO a la guerra
  • Música y letra para cantar NO a la guerra
  26/03/2022
SIFASOL lliura els diners d'una audició solidària a Càritas Internacional

Són moltes les mostres de solidaritat i suport de la nostra comarca, la Marina Alta, a Ucraïna per l'horror que viuen les seves gents per una cruenta guerra. Recollida d'aliments, acolliment de refugiats en cases particulars, exposicions, espectacles benèfics i un llarg etcètera per a ajudar en el que siga, cadascun en la mesura de les seves possibilitats. L'Escola de Música Moderna SIFASOL de Benissa ha ofert una audició per a recaptar fons i enviar-los on més es necessiten a través de Càritas Internacional. Una contesa bèl·lica sense sentit, injusta i desproporcionada, de David contra Goliat, que ha transcendit fronteres i concerneix tota la humanitat. Enfront dels canons, tancs i míssils de curt i llarg abast, els músics, professors i estudiants de SIFASOL, han utilitzat un piano, una guitarra, un baix, una bateria, una trompeta i un saxo. I han cantat NO a la guerra amb música i lletra d'autors molt coneguts com a John Lennon i el seu Imagine, Michael Jackson i Heal the World i Louis Armstrong i What a wonderful world. El llenguatge internacional de la música de Nina Simone, i la seva My baby just cars, o Amy Winehouse, amb You know I’m no good, en boca de gent anònima, de totes les edats, per a alçar la veu –mai més ben dit- davant els horrors de la guerra.

Perquè la música té la capacitat d'unir, de fer-nos més forts i serveix d'altaveu enfront de la barbàrie. We are the world, la coneguda cançó editada fa uns anys en el disc USA for Africa, va ser la peça que va tancar l'audició amb tots els músics a una. En l'audició es va parlar de vida, de solidaritat, de compassió, d'afecte, d'empatia i d'amor. Sentiments i emocions que compartim amb la gent que ha fugit de la seva terra i s'ha vist obligada a abandonar les seves cases i als seus sers estimats.

L'horror de la guerra es va plasmar amb els testimoniatges directes de Victoria Paramonova i Sergiy Larionov a través de sengles vídeos remesos a SIFASOL. I una jove ucraïnesa, Allisa Huziieva, va acudir a la crida de l'escola benissera per a donar veu a tots els seus compatriotes amb unes paraules plenes d'emoció, sentiment i fe en el futur. I també d'agraïment per totes les mostres de solidaritat del poble espanyol i, en aquest cas, per la iniciativa de SIFASOL.

El director de l'escola, Santi Ferrer, va comentar que “la idea va néixer a partir d'una conversa amb Alisa. Ens trobem a Oliva i em van impactar les seves paraules”. “Vaig pensar”, afegeix, “que havíem de fer alguna cosa i la proposta va ser acceptada immediatament per professors i alumnes. No hem tingut molt de temps per a preparar l'audició però aquí estem”.

Tot esforç val el seu pes en or per a demostrar al poble ucraïnès que no està tot sol.

<<< Tornar a la portada