No a l'ampliació de la piscifactoria de Calp

No a la ampliación de la piscifactoría de Calp
  31/05/2021
Convocada una concentració de protesta el dia 12 en la Plaça Colón

L'Ajuntament de Calp s'oposa a l'ampliació de la piscifactoria. Així de clar. De fet, l'equip de govern convoca una concentració per al dissabte 12 de juny, a les 12 hores, en la Plaça Colón en senyal de protesta. Els portaveus dels diferents grups polítics estan preparant una moció que es traslladarà al ple d'aquest mes per a mostrar la disconformitat amb aquest projecte d'ampliació amb gàbies flotants. I, d'altra banda, l'ajuntament ha avançat la seua intenció de presentar un recurs potestatiu de reposició contra la resolució de la concessió de llicència d'explotació de la piscifactoria per a convertir-la en una granja de producció ecològica.

            La Generalitat Valenciana ha publicat ja en el DOGV la declaració d'impacte ambiental d'aquest projecte, que suposarà incrementar el nombre de gàbies de 12 a 45 i arribar a una capacitat màxima de producció de 3.000 tones a l'any de peix.

            L'alcaldessa, Ana Sala, apunta que “ens preocupa aquest projecte per l'impacte que puga tindre en el turisme, especialment el nàutic, la qualitat de les aigües així com en la indústria pesquera. En les al·legacions al primer projecte es va aconseguir, recorda Sala, allunyar de la costa la granja i que se situara a major profunditat, entre els 38 i 46 metres.

Subscriu-te!