Nous cursos de GASTERRA-UA-Dénia: un diàleg entre ciència i gastronomia
El Centre de Gastronomia del Mediterrani GASTERRA UA-Dénia de la Facultat de Ciències ha organitzat dos cursos per a acostar la física i la química a la realitat de la cuina ideats tant per a alumnat de la Universitat d'Alacant com per a professionals d'hostaleria que vulguen ampliar els seus coneixements.
La gastronomia científica sorgix com una disciplina nova i independent que s'ensenyorix de la cuina i la revoluciona. Abasta amb la seua mirada interdisciplinària els successos que es viuen en eixe espai i permet entendre els fenòmens químics, físics i sensorials que afecten l'elaboració de plats.
El primer curs titulat “Ciència aplicada als aliments: composició i procés de transformació” (20 hores) tractarà temàtiques de gran interés culinari com: additius alimentaris, processos d'assecat i salat, congelació, evaporació i composició química dels aliments, entre altres.
Es desenrotllarà de manera semipresencial els dilluns, del 28 d'octubre al 18 de novembre, de 16 a 21 hores. El curs està dirigit per la professora Ana Beltrán, en col·laboració amb la coordinadora del Grau de Gastronomia i Arts Culinàries de la UA, Arantzazu Valdés i el cuiner Federico Pian.
El període d'inscripció per a este curs finalitza el 25 d'octubre.
D'altra banda, l'alumnat matriculat en el curs “Ciència aplicada a la pràctica culinària” (15 hores) rebrà nocions teòriques i pràctiques de la mesura de textura, color i morfologia dels aliments, així com coneixement sobre tractament de dades per a extraure resultats que puguen ser útils en investigació gastronòmica. Es desenrotllarà en modalitat presencial al campus de la UA els dies 4 i 5 de novembre en jornada intensiva, de 9.00 a 14.00 hores i de 15.30 a 18.00 hores, sota la coordinació de la professora María Soledad Prats.
Les persones interessades es poden inscriure fins a l'1 de novembre.
Més informació i inscripcions en la web Centre de Gastronomia del Mediterrani UA-Dénia GASTERRA. GASTERRA. Centre de Gastronomia del Mediterrani