Pedreguer acorda en ple retirar el nom de Joan Carles I de la seua llista de carrers

Pedreguer acuerda en pleno retirar el nombre de Juan Carlos I de su callejero
  26/06/2020

El ple de Pedreguer ha aprovat aquest dijous iniciar els passos per a retirar el nom de Joan Carles I de l'avinguda dedicada al rei emèrit. És una proposta que va ser elevada en format de moció per la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) i matisada per Compromís per Pedreguer, i que en definitiva se sosté en què “la figura del rei emèrit i tot allò que representa és, ara com ara, incompatible amb els valors de l'honestedat i la democràcia”. Per a procedir al canvi de nom s'obrirà un procés participatiu, i es proposarà que se li dedique a alguna dona amb la finalitat d'augmentar la nomenclatura de la llista de carrers a aquest gènere. Amb la introducció de l'esmena de Compromís s'afig que es dediquen també algunes sales i espais públic a les dones, i que es resolga també el canvi d'altres denominacions de vies com la d'Alacant, que dona nom a un carrer i una avinguda el que provoca cert desconcert. 

El grup municipal socialista es va afegir a la moció, manifestant-se en contra de la “corrupció política vinga d'on vinga”, segons apunte el seu portaveu, Guillermo Salvador. Per part seua, el PP va votar en contra en considerar que s'estava emetent un “judici polític” contra una persona que “de moment és innocent”. Juan Gayá, portaveu dels populars, va qualificar a Joan Carles I com un “rei excepcional, un dels millors que ha tingut Espanya, i que va promoure la democràcia”, a més de liderar com a rei “l'època de major prosperitat i de major convivència de la història”.

Lluís Castelló, portaveu de la CUP, va reconéixer que la seua formació es manifesta obertament antimonàrquica, però al mateix temps respecten que altres carrers mantinguen el nom de reis. No en aquest cas, perquè entenen que el comportament és poc ètic. 

Mentrestant, el portaveu de Compromís, Ferran Lloret, va avançar que l'Ajuntament ajudarà a tot el veïnat en els tràmits per a modificar les seues adreces. 

Subscriu-te!