Pedreguer presenta el treball Bruixes, Beates i Dones amb Gràcia guanyador del premi de Perspectiva de Gènere
Irene Martín de Vidales ha estat ella mateix l’encarregada de presentar el seu treball Bruixes, Beates i Dones amb Gràcia, l’obra que ha estat guanyadora del II Premi de Perspectiva de Pedreguer. La presentació s’ha emmarcat a més dins del programa Sumem en Feminisme que la Comissió Municipal d’Igualtat de Pedreguer ha desenrotllat al llarg del mes.
Martín de Vidales ha parlat de la medicina popular que s’ha practicat durant segles i que ha passat de generacions en generacions fins arribar als nostres temps. Comares i sanadores han format part d’aquell col·lectiu que ajudaven els veïns i veïnes amb els quals formaven com una extensa xarxa social, principalment motivades per la solidaritat. Va parlar de com en alguns temps han estat perseguides i acusades de bruixes o etiquetades de beates, només perquè tenien una gràcia especial per a curar malalties com el sol al cap, el mal d’ulls, l’enfit, el golls o la recalcà.
Irene Martín de Vidales és llicenciada en Sociologia per la Universitat de València i especialitzada en Gènere i Polítiques d’Igualtats. La seua obra suposa un exhaustiu treball etnogràfic en el que tracta de contextualitzar aquells mètodes ancestrals, i que encara hui es pràctica a pobles com Pedreguer. De fets, algunes veïnes i veïns han aportat el seu testimoni per a enriquir tan valuós treball.
En la publicació del treball han col·laborat l’Ajuntament de Pedreguer i l’Institut d’Estudis Comarcals de la Marina Alta (IECMA).