Pescadors i científics intercanvien a Dénia projectes i experiències sobre el futur de la pesca

Pescadores y científicos intercambian en Dénia proyectos y experiencias sobre el futuro de la pesca
  06/10/2020
La protecció de recursos, les mesures reguladores i la supervivència de les flotes van estar en l'agenda de treball

Representants de les confraries de pescadors de la Marina Alta i investigadors de l'Institut de Ciències de la Mar-CSIC i de la Universitat d'Alacant van compartir informació i experiències en una jornada de treball celebrada el dissabte passat a Dénia a l'empara de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat. Tant el sector pesquer com el científic van coincidir com a punt de partida que és necessari prendre mesures per a assegurar el futur de la pesca, de les espècies i dels ecosistemes marins.

La trobada del dissabte és conseqüència de les conclusions del D*na Fòrum, organitzat el mes de novembre del passat any, en el qual ja va haver-hi un debat públic sobre el futur de la pesca al Mediterrani i la protecció dels seus recursos. 

Des de les confraries es va expressar la preocupació per l'aplicació de les recents normatives de la Unió Europea que plantegen restriccions de calendari, repartiment de dies, vedes prolongades i objectius difícils d'aconseguir. Els pescadors es van oferir a col·laborar en possibles estudis i treballs sobre les seues respectives aigües de pesca que afavorisquen la presa de decisions i permeta una millor gestió dels recursos.

Subscriu-te!