Pilota Valenciana: L’Ajuntament de Murla homenatja de forma pòstuma a Emilio Peris

Pilota Valenciana: L’Ajuntament de Murla homenatja de forma pòstuma a Emilio Peris
  11/10/2019

 

Giner i Héctor s’adjudiquen el trofeu al imposar-se a José Salvador i Conillet

 

La contribució d’Emilio Peris El Zurdo a promocionar el trinquet de Murla ha estat reconeguda de forma pòstuma per l’Ajuntament d’aquest municipi amb el trofeu d’escala i corda que porta el seu nom.

L’homenatge ha comptat amb la viuda del mític trinqueter desaparegut fa ara dos anys Celia, qui, en presència dels fills de la parella, Emi, Hugo i Toni, ha rebut una placa de mans de l’alcalde, Juan Fernando Giner, i un ram de flors del regidor d’Esports, Salvador Sirera. Aquests últims han destacat la qualitat humana i esportiva d’Emilio per a aportar la seua contrastada experiència al front del trinquet de Gandia al que li va donar nom per a apuntalar el funcionament i la posada en valor dins del circuït de l’escala i corda de la canxa construïda a la catedral de llargues de la Marina Alta com alternativa professional a la modalitat de carrer de la pilota valenciana. 

El torneig, que s’ha disputat les últimes setmanes a les instal·lacions del trinquet El Nel, ha tingut com a guanyadors al pilotari murler Giner i a Héctor al imposar-se per 60-45 en una partida que ha creat afició. Ambdós finalistes s’imposaren respectivament a les semifinals a Pablo i Tomás i Ferrer i Monraval en el que ha esdevingut una cita de referència pels aficionats de la pilota valenciana de la comarca.

 

FOTOS JOSÉ VICENTE LAGUARDA