Podemos promou el canvi de nom de l'Avinguda Joan Carles I a Xàbia

Podemos promueve el cambio de nombre de la Avenida Juan Carlos I en Xàbia
  22/06/2020

“En Podemos Xàbia pensem que hi ha motius suficients perquè la nostra ciutat no honre al rei emèrit dedicant-li un carrer”. És la síntesi amb la qual la formació morada argumenta la instància elevada a l'Ajuntament perquè es retire el nom de Joan Carles I a l'avinguda que enllaça el Centre Històric amb el barri de Duanes. Proposen a més que aquesta avinguda recupera el seu nom originari de Raval de la Mar. 

Segons recorda podem en la seua instància el rei emèrit està sent investigat per la Fiscalia del Tribunal Suprem “a l'haver indicis de delictes per la seua presumpta implicació en blanqueig de capitals, cobraments de comissions, frau fiscal i beneficis de fundacions “offshore”. “Tots aquests indicis, juntament amb molts altres assenyalats per la premsa europea suggereixen que el rei emèrit més que una persona que volguérem que els nostres filles i fills imitaren, ha actuat com un delinqüent”. 

Entenen que les persones que “donen nom als carrers de la nostra ciutat han de ser honrades, inspiradores i models a seguir”, i que precisament el rei emèrit “no representa aquest tipus de persones i per tant no mereix que el seu nom aparega en la llista de carrers de Xàbia”.

D'aquesta manera Podem de Xàbia s'uneix a altres propostes que ja s'han registrat a la comarca en aqueixa mateixa línia, com han sigut els casos de Pedreguer i Pego.

Subscriu-te!