Policlínica Glorieta implanta el primer monitor cardíac remot inserible Biotronik IIIm a Espanya

  • Policlínica Glorieta implanta el primer monitor cardiaco remoto insertable Biotronik IIIm en España
  • Policlínica Glorieta implanta el primer monitor cardiaco remoto insertable Biotronik IIIm en España
  21/10/2020

Políclínica Glorieta de Dénia ha realitzat el primer implant a Espanya d'un monitor cardíac remot inserible Biotronik IIIm. El doctor Fernando de la Guia, especialista en cardiologia i responsable de la mateixa en Policlínica, va ser qui va dirigir aquest implant, que va tindre lloc divendres passat.

El Dr. de la Guia, que té una àmplia trajectòria en el camp de la cardiologia clínica, va procedir a la implantació d'un sistema d'Holter subcutani de llarga duració, primer model Biotronik IIIm utilitzat al nostre país, en un pacient que estava presentant episodis de palpitacions habituals molt simptomàtiques, amb estudis previs Holter-ECG de 24 hores sense resultat patològic, associat a marejos habituals, amb un pols cardíac molt lent (bradicàrdia) i situacions presincopales (sense arribar a la pèrdua de consciència).

El doctor de la Guia ha explicat que “aquest nou dispositiu de Biotronik presenta nombrosos avantatges enfront dels registradors d'esdeveniments externs fins ara utilitzats, amb una tècnica d'implantació molt senzilla, en un minut aproximadament, amb un equip dissenyat per al seu fàcil i còmode implant, augmenta l'àrea de la superfície de detecció i millora molt els senyals de l'electrocardiograma (ECG), afegint un seguiment informàtic molt intuïtiu amb registres ECG òptims”. A més, indica que “el nou Biomontor IIIm té una grandària més reduïda que el model previ, i la seua antena flexible el fa molt còmode al pacient”.

Subscriu-te!