Primer enfrontament entre el govern i l'oposició de Calp pel Dia de l'Orgull

Primer enfrentamiento entre el gobierno y la oposición de Calp por el Día del Orgullo
  02/07/2019

El primer enfrontament entre les dues forces del govern -PP i C's- i els grups de l'oposició -PSOE, Defensem Calp i Compromís- s'ha manifestat en la celebració del 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull LGTBI.

Uns dies abans, el secretari general del PSOE, Marc Bittner, havia presentat una instància pel registre general en què demanava la hissada simbòlica de la bandera arc de Sant Martí a la plaça de Colón. Fonts socialistes indicaven que l'objectiu era "arribar a consolidar un acte multitudinari que mostri el tarannà acollidor i obert del poble calpí, ja que la discriminació soferta per aquest col·lectiu no para de empitjorar per l'auge de la ultra-dreta". El lloc triat per a l'hissat era el pal de la Plaça Colom que va col·locar el PP en plenes eleccions municipals amb una bandera d'Espanya de grans dimensions. Una bandera, per cert, que està destrossada i el pal està buit.

Però la commemoració del 28 de juny es va realitzar a la sala de plens amb la lectura d'un manifest per sumar-se a totes les veus que clamen per un futur en igualtat de totes les persones al marge de la seva identitat sexual i / o de gènere. Per això es clamava a "treballar perquè la nostra societat, de manera majoritària, vegi amb respecte la diversitat afectiu-sexual, i per acabar amb les nombroses agressions i prejudicis que segueixen existint davant un col·lectiu especialment vulnerable a la discriminació, i que pateix un major risc d'exclusió social ".

 

Subscriu-te!