Canfali Marina Alta

Salut/ HLA incorpora l'última tecnologia en anàlisi d'empremta plantar

Salud/ HLA incorpora la última tecnología en análisis de huella plantar
  19/01/2018

HLA San Carlos a Xàbia compta amb una revolucionària plataforma de pressions per a l'anàlisi de la petjada plantar
L'estudi del peu és global i permet la confecció de plantilles personalitzades per al tractament de diferents patologies


El centre d'especialitats d'HLA San Carlos a Xàbia segueix invertint en alta tecnologia per millorar l'assistència sanitària al pacient. Aquest cop a l'Àrea de Podologia gràcies a una nova plataforma tecnològica anomenada 'Podoprint' amb la qual, especialment nens, esportistes i persones en edat avançada, podran realitzar una anàlisi del peu per al disseny i desenvolupament de suports plantars i corregir o compensar diverses patologies.

Eva Pérez, especialista en el diagnòstic i tractament de les diferents alteracions i malalties que afecten al peu, explica que "Podoprint és una revolucionària plataforma de pressions electrònica que ens permet realitzar una anàlisi avançat, al mateix temps que fàcil, ràpid i precís de la empremta plantar del pacient gràcies als seus sensors d'última generació. És una innovació que permet al podòleg visualitzar i interpretar la petjada plantar a través d'una imatge digitalitzada ".

L'estudi de la trepitjada adquireix així una nova perspectiva, superant les possibilitats que oferien els antics fotopodogramas. "Amb aquesta tecnologia, podem fer un estudi de la petjada plantar en tres modalitats: estàtica, dinàmica i postural", comenta la podòloga sobre aquest equipament que "disposa d'una plataforma amb gran nombre de sensors per captar les característiques de la trepitjada tant de nens com d'adults ".

El Podoprint permet determinar amb gran exactitud el tipus de peu, els punts de màxima pressió, la desviació en supinació o pronació, o la distribució del centre de gravetat de cada peu, així com del cos en general. A través d'aquesta informació, "podem corroborar altres patologies com la desviació de columna, desequilibri de malucs, dismetria de membres o alguna afecció local que obligui a carregar més sobre un peu", assegura la professional d'HLA San Carlos a Xàbia.

Sí, hi ha diferència si fem servir plantilles personalitzades

No tots trepitgem igual, fins i tot, de vegades, els peus d'una mateixa persona es comporten de diferent manera entre si. Per això, l'estudi professional pot detectar la necessitat d'aplicar tractaments diferents i contraris a cada peu, per al que es dissenyen plantilles ajustades a les particularitats de cada pacient. En contraposició, "l'ús de plantilles estàndard, que no s'adapten a la nostra morfologia i necessitats, pot empitjorar el problema original i provocar noves lesions", assegura la podòloga.

La doctora adverteix a més que "el nostre cos ens ofereix senyals d'alerta de quan hem de buscar l'ajuda d'un professional podològic, com són les molèsties de peus, genolls, maluc o esquena en caminar o córrer, lesions recurrents en practicar esport, presentar un peu amb molt o poc pont, amb galindons o dureses, caminar amb els genolls molt juntes o molt separades, desgastar el calçat de forma desigual o si som diabètics o tenim risc cardiovascular, el que ens predisposa a l'aparició d'úlceres ".

I és que aquests símptomes, tant en nens com adults, poden estar indicant la necessitat d'utilitzar suports plantars per corregir o compensar nombroses patologies com peus plans, buits, valgs o vars; sobrecàrregues en certes zones com les talàlgies (dolor del taló), metatarsàlgies, fascitis plantar o esperó calcani; compensar dismetries (diferència en la longitud de les cames) o patologies d'esquena com l'escoliosi.

"El diagnòstic de la trepitjada és un treball complex que requereix coneixements específics i profunds per al bé de la salut dels nostres peus, base del benestar de la resta del nostre cos", conclou la professional d'HLA San Carlos.

Sobre HLA Grup Hospitalari

El Grup Hospitalari HLA està compost per 15 hospitals integrats amb 30 centres mèdics multiespecialitat i una xarxa d'unitats de referència en tractaments d'última generació, 40 clíniques dentals, 9 unitats de reproducció assistida, 26 clíniques oftalmològiques dotades de la més avançada tecnologia i 464 centres d'anàlisis clíniques completen l'estructura que HLA posa a disposició dels seus pacients. Amb 1300 places d'hospitalització HLA és un referent en l'atenció hospitalària i ambulant. Més de 35 anys d'experiència i presència en sis països configuren un model d'atenció que basa la seva filosofia en el tracte humà, l'excel·lència, el lideratge, la responsabilitat i l'especialització.

Cercar notícies
Agenda