Canfali Marina Alta

Sense plàstic és fantàstic!

  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  • Sense plàstic és fantàstic!
  08/11/2019

Hui us presentem dues iniciatives impulsades des del Parc Natural del Montgó relacionades amb el plàstic.


Amb motiu del Dia de les Aus Migratòries i tenint en compte que cada any moren al voltant d'un milió d'aus marines per efecte de l'plàstic, es va organitzar fa uns dies una activitat per conscienciar els visitants del Montgó de la necessitat de fer un ús moderats de l'plàstic. Va consistir en una neteja a la zona costanera de la Reserva Marina del Cap de Sant Antoni, a Les Rotes. Des del Parc Natural s'indica que "lamentablement, tenir ales no ajuda a les aus a escapar de l'amenaça. Pollastres morts amb l'estómac ple de plàstic, aus enredades i cobertes per anells de plàstic i xarxes són conseqüències molt reals del peatge que el plàstic es cobra en les aus i en altres animals salvatges ".


Al mes de juny, i apel·lant a el consum responsable, la direcció de el Parc Natural del Montgó va organitzar un seguit d'activitats per aprendre a recol·lectar i treballar "el margalló". Les cistelles i "cabassos" de palma són una alternativa "propera, renovable, ecològica i tradicional" a l'ús de bosses de plàstic i, a més d'estar de moda, el material amb què estan confeccionats és resistent i durader.
Una bossa de plàstic s'utilitza durant una mitjana de 15 minuts i després es rebutja. La immensa majoria dels milions de bosses que es consumeixen al món acaben contaminant el medi ambient i moltes arriben a la mar o als paratges naturals. Depenent de la seva espessor, el plàstic triga 150 anys a degradar-se.

Elia Ballester, Josefa Oller, Paco Bertomeu, Mari Trini Caselles y Ana María Ginestar fan les suves compres sense plàstic. I tu, a què esperes?
Envia'ns la tuva foto fent la compra sense plàstics i participa en el nostre sorteig.

El següent sorteig de la Campanya Sense Plàstic és Fantàstic el farem el divendres 15 de novembre. En aquesta ocasió, sortejarem el tercer carro per anar a comprar donat per la firma Rolser de Pedreguer. Pots enviar-nos les tuves fotos fins dijous 14 a correo@canfalimarinaalta.com. Totes es publicaran al facebook i una selecció en les nostres edicions digital i en paper.

Redueix el consum de plàstics d'un sol ús i recorda ...

SENSE PLÀSTIC ÉS FANTÀSTIC!

Cercar notícies
Agenda