Toni Puig, Tonet, sommelier i productor: “El vi és amistat, companyia i, sobretot, dóna vida”

Toni Puig, Tonet, sommelier i productor: “El vi és amistat, companyia i, sobretot, dóna vida”
  19/11/2017

 

“Els qui guanyen són les bodegues i els restauradors, nosaltres mantenim el paisatge, el cuidem, i no li traguem quasi profit”

 

LLUÍS PONS

 

Com a Toni Puig Sirerol potser no el conega ningú. Perquè ell és Tonet, sommelier de Xaló, o més bé de la Marina Alta, perquè porta anys exercint per la comarca l’enologia, més que com una afició, una carrera o una professió, com un estil de vida. Li ve d’herència. Conta que els seus avantpassats, per part de pare, ja feien vi abans d’acabar el segle XIX a la Casa de les Reixes de Xaló, on hi havia un cup. La família materna en tenia dos, de cups, amb els quals es subministrava vi per a bona part del veïnat en aquells temps on el derivat del raïm era imprescindible en cada casa i formava part de la dieta diària.

            Personatge pintoresc, és un gran xerraire i bon comunicador, més si la proposta és parlar de vi i de la terra, les seues dues grans passions a les que s’ha entregat durant dècades. Va estudiar Magisteri i va exercir de mestre a centres de La Malvarrosa, Ondara i Pedreguer quan tan sols tenia vint anys, però prompte es va introduir en el món de l’hostaleria i va regentar un pub, fins que a finals dels 80 va obtenir el títol de sommelier a la Universitat Autònoma de Barcelona, l’única institució espanyola que per aquells temps expedia eixa certificació.

Subscriu-te!