Una exposició a l'altura de les circumstàncies

  • Una exposición a la altura de las circunstancias
  • Una exposición a la altura de las circunstancias
  06/03/2022
40 anys de segells a Benissa

La mare de totes les exposicions. Així de clar. I no és per a menys perquè l'ocasió s'ho mereix. L'Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Benissa està d'aniversari. Però no un qualsevol perquè compleix 40 anys, que es diu aviat. Una trajectòria vital que l'ha convertida en una de les associacions més longeves i dinàmiques de la localitat. Per què no muntar una exposició itinerant sense sortir de Benissa? Tal dit tal fet. Una bona manera de compartir la festa d'aniversari amb tot el poble.
El president de l'agrupació, Marcos Antonio Torres, explica que es tracta d'una exposició oberta, és a dir, inclou segells, sobres i algun element més. Per a visitar-la tota cal acudir als col·legis Manuel Bru, Pare Melchor i Gargasindi. I hi ha tres punts més, la Seu Universitària de la Marina, l'Aula de la Mar i Els Casis del Batlle. Sis punts de trobada per a gaudir dels segells, cadascun d'ells amb una temàtica diferent per a fer-la més interessant i deixar clar les possibilitats infinites que proporciona aquest tipus de col·leccionisme.
El 40 aniversari té el seu logo commemoratiu –com ha de ser- que es va presentar al gener. Reprodueix un dels assoliments més rellevants de la història de l'agrupació benisera, el segell que Correus va dedicar a la Catedral de la Marina, dibuix que va realitzar Tatiana Torres Cardona l'any 2003. Un segell que va ser el motiu central de l'Exposició Filatèlica Nacional JUVENIA 2003, que es va celebrar en la primavera d'aquest any a Benissa.
El programa d'activitats manté el tradicional mercat ambulant de tots els diumenges en els baixos del Casal Jove. I s'anuncia sorpreses per al 15 d'agost. Cal estar atents. Una novetat serà la celebració de la I Barata Filatèlic 2022 FALSIVOCA, que reunirà els representants de les societats filatèliques integrades en la Federació Territorial. Del 5 al 13 de juliol es desenvoluparà el Taller d'Estiu infantil i juvenil.
I més propostes. El 2 de novembre, Julián Palmero impartirà una conferència sobre el funcionament del correu en les Brigades Internacionals. I Miguel Garrido Notario parlarà sobre les Monedes de Necessitat en els segles XIX i XX. La 34 edició de la EXFILNUM tindrà enguany un contingut especial.
Tot això sense oblidar les emissions postals que Correus posarà en circulació amb motiu del 40 aniversari de l'Agrupació Filatèlica i Numismàtica de Benissa. No es pot demanar més.

<<< Tornar a la portada