Una quarantena de centres educatius es donen cita el proper dissabte als carrers de Pego en la Trobada d’Escoles en Valencià

Una quarantena de centres educatius es donen cita el proper dissabte als carrers de Pego en la Trobada d’Escoles en Valencià
  21/04/2024

L’organització de la Trobada d’Escoles en Valencià de la Marina Alta que es celebraran el proper dissabte a Pego amb la col·laboració de l’Ajuntament, ha ultimat els detalls de l’esdeveniment amb diversos col·lectius que participaran en aquesta jornada festiva i d’agermanament de l'alumnat i les famílies de tota la comarca.

        El regidor d’Educació, Juanjo Arbona, ha agraït la disposició d’aquests col·lectius i de les associacions i la col·laboració de voluntaris en un esdeveniment reivindicatiu, d’esplai i educatiu per la llengua que, segons la CAPPEV com a entitat organitzadors, espera reunir a més de 10.000 persones i compta amb la participació d’una quarantena d’escoles, instituts i associacions de pares i mares de la comarca.

        Aquest volum ha motivat que l’Ajuntament haja muntat un dispositiu de seguretat.

       

PROGRAMA D’ACTES

 

        - A les 12 h.:  Inauguració de les exposicions “Carnestoltes”, “Museu de l’arròs” i “Aus de la Marina” a la Casa de la Cultura de Pego.

        - A les 12.30 h.:  Activitats  i jocs de pilota valenciana, beisball, natació, atletisme, muay-thai i aakida als carrers Sant Antoni, Major, Sant Eloi, Puríssima i Sants Metges.   

        - A les 16 h: Mostra de la cançó amb Dani Miquel i escoles de la Marina a l’escenari principal del passeig Cervantes.

  • A les 17.30 h.:  Cercavila, concentració i desfilada

“Fem poble, parlem en valencià” amb la participació dels centres educatius de la Marina Alta i grups d’animació com la Batucada, Colla de dolçaines i tabals “La clandestina” i la banda de música de l’Agrupació Musical de Pego, i el grup de danses “El Portitxol” de Xàbia. Lloc de concentració: escenari principal.

  • A les 18 h.: Tallers de les escoles, carrer de la

biodiversitat, carrer de l’esport i fira del llibre a l’itinerari entre el carrer Sant Agusti, Sant Domenech, Ramol i Cajal, Argentina, Moreral, Mayorazgo Cendra i plaça de l’Ajuntament.

        - A les 20 h.: Actuació de la Muixeranga Segària i Dansà de la Marina acompanyada per dolçaina.  

        - A les 21 h.: Concert de la Gira amb La Llavor, Els Catarres i Maluks.

 

(*) Hi haurà servei de barra a partir de les 19 hores amb beguda i menjar especial trobada.

 

 

 

<<< Tornar a la portada