Torna la Cuina de Territori a Els Magazinos

  • Vuelve la Cuina de Territori a Els Magazinos
  • Vuelve la Cuina de Territori a Els Magazinos
  • Vuelve la Cuina de Territori a Els Magazinos
  • Vuelve la Cuina de Territori a Els Magazinos
  26/03/2021

Cada mes s'impulsaran productes de proximitat i de temporada com a homenatge a les llotges, a la pesca tradicional i als treballadors del camp

 

En Els Magazinos a polp, a sépia i a calamar. I no és per la seua proximitat a la mar i a la llotja, no. És perquè han tornat les propostes de Cuina de Territori, una aposta del mercat gastronòmic pels productes de proximitat i propis de cada temporada. Per això, fa olor també a faves sacsades. Al voltant dels tres cefalòpodes i d'aquest plat tan de la Marina Alta s'estructura el calendari de març, amb el qual es reprén una iniciativa que tindrà també com a protagonistes a Paco Pérez ‘El Senyoret de Parcent’, que cultiva verdura ecològica a Pedreguer, i Jesús ‘El Canari”, pescador de l'art de tresmall: ells són els productors del mes.

El calendari gastronòmic Cuina de Territori d'Els Magazinos ha sigut presentat aquesta setmana. Amb ell es ret homenatge a la gastronomia de la Marina Alta mitjançant el reconeixement als productes locals i, com no, als productors. Per a desenvolupar el projecte, es compta un any més amb l'aliança de Cerveses Túria, “un tàndem perfecte ja que és una marca que aposta per les arrels i la gastronomia”, assenyalen els impulsors de la iniciativa.

Cuina de Territori es proposa posar en valor la gastronomia de la comarca a través dels aliments que ens aporten el Mediterrani i la terra. Perquè, com diuen en Els Magazinos, “Dénia és la suma de la vida entre la mar i l'horta” 

El programa durarà tot l'any i cada mes s'impulsaran productes de proximitat i propis de cada estacionalitat, fent així un homenatge a les llotges de la comarca, les arts pesqueres tradicionals i els treballadors del camp. Els locals que conformen el mercat gastronòmic del Carrer Pont de Dénia elaboraran diferents propostes gastronòmiques per a gaudir i degustar els productes. A més, per a posar veu i cara als productors de la Marina Alta realitzaran entrevistes a agricultors i pescadors de la zona que contaran anècdotes i donaran informació de gran valor sobre els productes que treballen.

LLIBRE I FIRES

Una altra novetat a destacar: Cuina de Territori tindrà una extensió de 3-4 setmanes, depenent del mes, “perquè així hi haja més temps de gaudir de les meravelles del camp i la mar Mediterrània”, expliquen des de l'organització. Com a fermall d'or, al final de la temporada es publicarà un llibre amb tots els productes, productors i receptes que han format part del cicle gastronòmic.

Alguns dels productes característics de Dénia que formen part del calendari en els pròxims mesos seran: el dentut, les salaons i, per descomptat, la gamba roja. L'horta estarà representada amb tomaques, olives i olis, entre altres productes. I també tindran presencia plats tan de territori com les coques de la Marina, l'ensalada de mullador, el tomacat o l'espencat, 

Així mateix, durant l'any se celebraran fires gastronòmiques en les quals estan previstes xarrades amb productors i experts, degustació de producte i lliurament de premis. És el cas del concurs ‘La millor tomaca de la Marina’, que enguany celebrarà la seua segona edició.

 

Subscriu-te!