Xàbia rebrà 94.017 euros de la Diputació per a ajudar a pimes, autònoms i mutualistes

Xàbia percibirá 94.017 euros de la Diputación para ayudar a pymes, autónomos y mutualistas
  26/05/2020

El ple de la Diputació ha aprovat la modificació de crèdit que permetrà impulsar el pla de subvencions per a dotar de liquiditat als empresaris i autònoms de la província que està patint la crisi sanitària, i evitar, en la mesura que siga possible, el tancament de negocis i l'augment de desocupació.

Dels 6 milions d'euros que contempla aquest paquet, a Xàbia li corresponen 94.017, i serà l'Ajuntament qui s'ocuparà de la seua tramitació i distribució entre els possibles beneficiaris.

Les ajudes van destinades a aquells que han tingut suspesa la seua activitat a conseqüència de les mesures de l'Estat d'Alarma, o que hagen vist reduïda la facturació corresponent al mes anterior a la sol·licitud de l'ajuda en el percentatge que fixen els ajuntaments i, almenys, en un 50% respecte de la mitjana facturada en el semestre anterior a l'inici de la pandèmia. Així mateix, es tindrà en compte que l'activitat no haja tingut un increment de la facturació mitjançant un augment del volum de negoci online o telefònic.

L'import màxim serà de 2.000 euros per a cada sol·licitant, i se subvencionaran les despeses abonades entre l'1 de març d'enguany i el termini que fixe l'Ajuntament per a la presentació de sol·licituds.

Les subvencions es podran destinar al pagament de lloguer de locals comercials o a cobrir despeses de consultoria, llum, amortització de préstecs d'adquisició de local de negoci o de vehicles comercials, entre altres.

Rosa Cardona, portaveu del Partit Popular a Xàbia, agraeix que la Diputació i el seu president, Carlos Mazón, “estiguen prop dels xabiers que tenen minvada la seua situació econòmica i social a conseqüència del COVID-19”.

Subscriu-te!