Canfali Marina Alta

Caixes niu per a reduir la processionària a Segària mitjançant aus insectívores

Caixes niu per a reduir la processionària a Segària mitjançant aus insectívores
  05/02/2019


 

El regidor de Medi Ambient d'Ondara, Pere Picornell, ha donat a conèixer les tasques realitzades pels alumnes de l'especialitat de Repoblacions Forestals i Tractaments Silvícoles del Taller d'Ocupació de l'Ajuntament d'Ondara.

       L’alumnat d’aquest programa anomenat Et Formem ha estat treballant durant el passat mes de gener per a reduir la població de processionària del pi al Parc Públic de Segària. D'una banda, s'ha eliminat de manera manual, per la contornada de l'àrea recreativa, nombroses bosses on es refugia l'eruga. A més, i com a mètode preventiu per a mantenir controlada la proliferació d'aquests insectes en vista a pròxims anys, s'han instal•lat dotze caixes niu per a aus insectívores. Segons ha explicat Picornell, espècies com el carboner comú o el capellanet, inclouen les erugues en la seua dieta, sent un eficaç mètode de control.

       Així mateix, ha justificat que la instal•lació de caixes niu s’haja produït a de gener, pel fet que ja que aquestes aus comencen a fer els seus nius en el mes de febrer.

Buscar noticias
Agenda