El llibre Espais d’espiritualitat posa de relleu la importància de preservar les ermites pel patrimoni de Pego

El llibre Espais d’espiritualitat posa de relleu la importància de preservar les ermites pel patrimoni de Pego
  27/01/2018

 

Inclou un estudi de les de Sant Miquel, Sant Josep, Sant Antoni, Sant Sebastià, Sant Joan i la desapareguda de Sant Pere de Favara

 

L’objectiu de l’actual equip de govern de Pego per a fer del patrimoni cultural de Pego un reclam per al turisme ha donat un altre pas endavant assumint l’edició del llibre Espais d’espiritualitat. Les ermites de Pego.

       El volum, elaborat de forma conjunta per l’arxiver municipal, Joan Miquel Almela, el pare franciscà Angel Talens i la professora de història del col·legi Sant Antoni, Maria José Berenguer, ha estat presentat per l’alcalde, Enrique Moll,  a la Casa de Cultura. Moll ha explicat que el projecte va nàixer de la ruta de les ermites impulsada des de la parròquia de la Sagrada Família en 2014, a la que l’Ajuntament li ha donat suport com a aposta per a posar en valor el patrimoni local de cara al turisme. En eixa dinàmica ha emmarcat les iniciatives adoptades per l’actual executiu per a redactar el projecte de condicionament de l’antic col·legi Cervantes a biblioteca municipal, i sol·licitar la seua inclusió en el Pla Provincial d’Obres i Serveis per a finançar-ho; o signar un conveni amb la Conselleria de Cultura per a la conservació del Castell d’Ambra. En aquestes directrius, ha advocat per a que l’Ajuntament recerque una fórmula per a que, amb el consentiment dels propietaris de l’ermita de Sant Sebastià, actualment en estat de runa, motive la intervenció d’entitats supramunicipals de cara a la seua rehabilitació i recuperació pel patrimoni local.

¡Suscríbete!