El premi “Jo Dona” 2024 de Pego reconeix el foment de la igualtat d’oportunitats en el sector agrícola per part de Tere Morell

El premi “Jo Dona” 2024 de Pego reconeix el foment de la igualtat d’oportunitats en el sector agrícola per part de Tere Morell
  22/02/2024

La Regidoria d’Igualtat de Pego ha fet públic l’elecció de Tere Morell Frau com a premi “Jo dona 2024” com a reconeixement públic de la tasca en foment de la igualtat d’oportunitats en el mon laboral dins d’una trajectòria professional desenvolupada en el sector agrícola.

            “És un honor poder entregar el premi a una persona que ha estat implicada en un sector econòmic tan important per a Pego, i que com a dona sempre ha hagut de treballar molt per arribar on ha arribat i demostrar la seva valia en un món que històricament ha estat d’homes”, ha justificat la responsable de l’àrea, Paula Orihuel.

            Per a la regidora “gràcies a dones com Tere, aquestes diferències han anat reduint-se, pel fet d’haver sigut una de les que ha obert el camí a moltes altres per tal d’aconseguir una societat millor, i  per això sempre li estarem agraïdes”.

            Amb això, ha incidit en el punt de partida que va suposar per a la guardonada la creació de la secció hortofructícola en els anys noranta per part de la Cooperativa de Pego  amb una central on li proposaren assumir la direcció de l’administració. Càrrec des del que accedirà, ja en l’any 2000, a la gerència de l’entitat, el que la col·loca com a primera dona en aconseguir estar al front d’una cooperativa agro-alimentària a nivell nacional. Així mateix consta en el seu currículum el haver sigut la pionera en formar part del consell rector d’Anecoop i del d’administració d’AgroMutua. A banda, destaca també la seua presència com a vocal en les sectorials de cítrics de la Federació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana i de seccions de crèdit, que, al remat, li va valdre el nomenament com a representant a Madrid de les cooperatives en eixe apartat.

            No obstant això, segons apunta, el que més sobresurt en la trajectòria de Morell és que des de la gerència de Coopego i amb la complicitat del consell rector, sempre ha

treballat per la igualtat d’oportunitats. Política que, a judici de la guardonada, “no podia  quedar en reflectida només en un paper”, el que la va fer apostar per una verdadera

iniciativa d’integració amb l’elaboració d’un Pla d’Igualtat. Document on, segons apunta Morell, es buscava, entre d’altres, fomentar la igualtat de possibilitats en llocs de direcció i gestió com al consell rector, evitant discriminacions en el procés de selecció o activant mesures per tal de potenciar la igualtat salarial a l’empresa.

            En eixa dinàmica, l’actual membre del Consell Agrari Municipal de Pego, va participar en activitats organitzades per cooperatives agro-alimentàries, tant

en àmbit autonòmic com nacional, on es buscava impulsar mesures per a aconseguir la matèria igualitària que ens ocupa. Entre eixes iniciatives destaca el projecte “Integra” l’any 2011, que va desenvolupar ornades de debat organitzades per l’entitat coordinadora d’aquest tipus de cooperatives, o la seva implicació en la configuració del conveni amb el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat realitzat entre 2013 i 2016.

            “Mai he tancat una porta, mai he sabut dir que no” afirma la ja jubilada a l’hora de fer la vista enrere i manifestar la satisfacció que li generat tot el que ha aconseguit en un món que sempre ha estat majoritàriament masculí. Amb eixa disposició es congratula de haver estat sempre respectada en el seu lloc de feina, i recomana a les joves que estan forjant-se una carrera professional que “si tenen objectius clars, han d’anar per ells, per aconseguir allò que volen”.

 

PROGRAMACIÓ PEL 8M

 

El lliurament del premi “Jo Dona 2024” es presenta com a acte central en una programació especial al voltant del 8M que ha preparat l’Ajuntament de Pego, conjuntament amb diferents associacions i entitats locals. L’agenda és la següent:

 

DIVENDRES 23 DE FEBRER

            -A les 10.45 h.: Arribada de la torxa per la igualtat del Grup Actiu Feminista a

l’IES Enric Valor, procedent de Pedreguer.

 

DISSABTE 24 DE FEBRER

-A les 10.45 h.: Lliurament de la torxa per la igualtat per part de l’IES Enric Valor a l’institut de Gata de Gorgos.

 

DIUMENGE 3 DE MARÇ

            -A les 10 h.: Caminada per la dona, amb inici i final al Pla de la Font.

 

DIVENDRES 8 DE MARÇ

-A les 19 h.: Concentració a la Plaça Maria Cambrils, on es llegirà un manifest i es farà entrega del premi del concurs literari que s’ha realitzat entre els xiquets i xiquetes del municipi.

 

DISSABTE 9 DE MARÇ

            -A les 11 h.: Contacontes a la biblioteca Carmen Alemany

Bay.

-A les 12.30 h.: Lliurament del premi “Jo Dona” a la Casa de Cultura i presentación de l’edició inaugural de al revista ‘Les Sorts Púrpures’.

 

DIMARTS 12 DE MARÇ

-Inici de l’exposició “Cartes a les dones de les nostres vides” al Museu d’Art Contemporani.

 

DIVENDRES 23 DE MARÇ

            -A les 20 h.: Monòleg “Massa per a la carabassa”, a la biblioteca municipal Carmen Alemany Bay.

 

 

<<< Volver a la portada