El pressupost de la Generalitat de 2024 avança una partida per a la construcció del nou centre de salut de Pedreguer 

El pressupost de la Generalitat de 2024 avança una partida per a la construcció del nou centre de salut de Pedreguer 
  31/10/2023

La Generalitat ha inclós de nou una partida per a la construcció del tan anhelat nou centre de salut de Pedreguer, després que durant estos mesos s'haja redactat el projecte bàsic i estiga a punt d'acabar-se el d'execució, previst per a abans de Nadal. Així, el projecte de pressupostos de la Generalitat Valenciana de 2024 inclou una partida econòmica per iniciar l'execució de les obres  d’aquest edifici, amb una dotació de 856.000 euros per al proper exercici.

"Com ja he dit en diferents ocasions, portem molts anys reivindicant-ho", ha assenyalat l'alcalde, Sergi Ferrús. L’alcalde fa un repàs al que ha estat la trajectòria d’aquest projecte fins ara: “per arribar fins ací han calgut moltes gestions: des de la cessió del solar a la Conselleria just abans de la concessió sanitària a Marina Salud en 2008 fins l'aparició per primera vegada del nostre centre de salut als pressupostos de la Generalitat de 2019, en els quals s'establia el compromís de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de construir el nou centre de salut de Pedreguer i preveia 200.000 euros per a la confecció del projecte d’execució".

El pressupost de 2021 de la Generalitat ja consignava una quantitat per al centre de salut, i, a més, aquesta infraestructura sanitària va estar inclosa al Pla Crèixer+, un full de ruta presentat pel Consell el juny de 2021 i que englobava totes les infraestructures previstes a l'àmbit de la sanitat. Des d'aquell moment, la dotació sanitària de Pedreguer ha seguit els passos previstos, pressupostant-se en els successius pressupostos generals de la Generalitat, havent-se elaborat durant aquest any, amb una inversió al voltant dels 200.000 euros, la redacció dels projectes i la direcció de les obres per a la construcció del Centre de Salut de Pedreguer com edifici de consum energètic quasi nul. A més s’ha lliurat ja a Conselleria el projecte bàsic i d’activitat, projecte d’arqueologia, estudi de seguretat i salut i gestió de residus, i s’ha iniciat la fase de la redacció del projecte d’execució, que ha d’estar acabat abans del 18 de desembre. A partir d’aleshores, es preveu la licitació de les obres i la seua execució, en el terminio de 18 mesos.

<<< Volver a la portada