La música de l’Orfeó, el Quintet de Metalls Al Vent i La Clandestina commemora la Diada dels valencians a Pego

  • La música de l’Orfeó, el Quintet de Metalls Al Vent i La Clandestina commemora la Diada dels valencians a Pego
  • La música de l’Orfeó, el Quintet de Metalls Al Vent i La Clandestina commemora la Diada dels valencians a Pego
  09/10/2018

 

La festivitat del 9 d’Octubre, Diada dels valencians, ha estat commemorada a l’acte institucional de l’Ajuntament de Pego amb el cant coral de l’Orfeó i la música del Quintet de Metalls Al Vent i La Clandestina.

       L’acte, organitzat per la Regidoria de Cultura, ha prescindit en aquesta ocasió de la processó cívica per a centrar-se en la commemoració davant de l’estàtua de Jaume I, on s’ha congregat un centenar llarg de persones per a presenciar l’ofrena. No obstant, el col·lectiu de Compromís ha continuat en la dinàmica dels últims anys amb la portada de la quatribarrada fins al lloc de la celebració per a posar la seua pròpia corona de llorer.

       La cerimònia ha estat presentada per la regidora de Cultura, Laura Castellà, que ha justificat l’elecció de la música en aquesta ocasió com a element integrador, abans de cedir-li la paraula a l’alcalde, Enrique Moll, qui ha evocat en el seu parlament l’entrada del rei conqueridor a Valencia 780 anys enrere. “Eixe va ser l’inici de la nostra identitat com a poble, de moltes de les nostres tradicions i festes, però sobre tot de la nostra llengua”, ha dit per a afirmar que aquesta “s’ha tornat a posar en valor aquest últims anys, entre altres coses gràcies a l’acord del Botànic i a la llavor de l’actual govern de la Generalitat”.

¡Suscríbete!